Για τους λόγους που οδήγησαν την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στην απόφαση να εισηγηθεί το άνοιγμα της εστίασης χωρίς μουσική μίλησε στο GRTimes ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Ο κύριος και βασικός λόγος είναι ότι με τη μουσική αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε πιο κοντά και να μιλάμε πιο δυνατά για να ακουστούμε. Το γεγονός αυτό, στέλνει τον ιό σε μεγαλύτερη απόσταση μέσω των σταγονιδίων και εμείς θέλουμε να αποφύγουμε μια υπερμετάδοση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος στο GRTimes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας δε το ενδεχόμενο για άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής προκειμένου να αποφασιστεί εάν το εν λόγω μέτρο θα ανακοινωθεί, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε πως «πρέπει να κατανοήσουμε πως «το πρόβλημα της πανδημίας δεν το έχουμε αφήσει πίσω μας. Μπορεί να υπάρχει μια σταθεροποίηση και μια βελτίωση, ωστόσο δεν το έχουμε ξεπεράσει εντελώς. Πρέπει να προχωρήσουμε σταδιακά στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να μην το βρούμε και πάλι το πρόβλημα μπροστά μας».

Τέλος σε ερώτηση για το αν η απαγόρευση της μουσικής οδηγήσει τους νέους σε συνωστισμούς στις πλατείες και τα πάρκα, όπως συνέβη το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως «αυτό συνιστά παράβαση των κανόνων και δεν μας προφυλάσσει από την πανδημία. Για παράδειγμα, εάν κάποιοι τρέχουν στον δρόμο με το αυτοκίνητό τους, το να καταργήσουμε τα όρια ταχύτητας δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα ότι θα έχουμε και μείωση των τροχαίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης