Ρεπορτάζ: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

Σε μάχη με τον χρόνο έχει εξελιχθεί η επιχείρηση εντοπισμού του 22χρονου Έλληνα ναυτικού που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς εν πλω, το πρωί της Δευτέρας, στα ανοικτά των δυτικών ακτών του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το πρωί συμπληρώνονται 72 ώρες από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του ανθυποπλοιάρχου Αναστάσιου Νάκη, μετά την παρέλευση των οποίων εγκαταλείπονται οι προσπάθειες ανεύρεσής του.

Η αδελφή του 22χρονου, που πραγματοποιούσε το «παρθενικό» του ταξίδι ως ανθυποπλοίαρχος, μέσω του zougla.gr, απευθύνει έκκληση, προκειμένου να γίνει οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό του νεαρού ναυτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μιλήσαμε στις 21.30 το βράδυ της Κυριακής. Μας είπε ότι μας αγαπάει. Εν συνεχεία έφαγε με τους συναδέλφους του, πήγε να κάνει μία δουλειά και τον περίμεναν για τη βάρδια του και δεν πήγε. Ανησύχησαν, τον έψαχναν όλοι. Μας ειδοποίησαν τη Δευτέρα του Πάσχα» ανέφερε η κυρία Μαρία  Κατερίνα Νάκη.

«Κάποιοι προσπαθούν να πουν ότι έχει αυτοκτονήσει για να καλύψουν το περιστατικό. Το παιδί δεν έχει αυτοκτονήσει. Επικοινωνήσαμε με τους φίλους του, με την κοπέλα του. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 22χρονος ναυτικός, σε σχόλιά του στο Facebook στις αρχές Μαρτίου, δεν έκρυβε την ανυπομονησία του να επιστρέψει το καλοκαίρι στην Ελλάδα και να συναντηθεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Στις αγωνιώδεις έρευνες μετέχουν τρία πολεμικά πλοία του Μεξικού, δύο ελικόπτερα και δύο παραπλέοντα πλοία, ωστόσο η αδελφή του Αναστάσιου Νάκη καταγγέλλει την ολιγωρία των μεξικανικών Αρχών, υπογραμμίζοντας ότι οι αναζητήσεις ξεκίνησαν 24 ώρες μετά την εξαφάνισή του.

«Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Αντί να παραμείνει το πλοίο στο λιμάνι, καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών, δόθηκε εντολή να αποπλεύσει» υπογραμμίζει η κα Νάκη, προσθέτοντας: «Από τα 23 μέλη του πληρώματος, κατέθεσαν μόνο δύο με τρία άτομα, ενώ, όπως μάθαμε, ο καπετάνιος πέφτει σε αντιφάσεις. Άλλα κατέθεσε στην αρχή και άλλα στη συνέχεια».

Το φορτηγό πλοίο, σημαίας νήσων Marshall, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Σανγκάη προς το Μεξικό, είχε πλήρωμα 24 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες και 20 Φιλιππινέζοι.

To φορτηγό πλοίο ανήκει στον στόλο της EFshipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Θεόδωρου Ευσταθίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης