Εξαφάνιση 37χρονης εγκύου: Τα μηνύματα με τη φίλη της και η αυτοκτονία του πατέρα του παιδιού της

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 08:38
Εξαφάνιση 37χρονης εγκύου: Τα μηνύματα με τη φίλη της και η αυτοκτονία του πατέρα του παιδιού της
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της εξαφάνισης της 37χρονης εγκύου Ντέσι Ιλίεβα, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 2 Μαΐου στο Ρέθυμνο, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα αυτοκτόνησε ο 45χρονος φίλος της και πατέρας του αγέννητου παιδιού της.

Το cretapost ήρθε σε επαφή με την επιστήθια φίλη της Ντέσι, η οποία αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για τη σχέση της 37χρονης με τον φίλο της, ενώ παράλληλα περιέγραψε τι ειπώθηκε στην τελευταία επικοινωνία που είχαν μέσω messenger.

Το τελευταίο μήνυμα

Η φιλία της συγκεκριμένης γυναίκας με την Ντέσι κρατάει 10 χρόνια, μένει και η ίδια στο Ρέθυμνο, ενώ η τελευταία της επικοινωνία με την αγνοουμένη ήταν στις 30 Απριλίου. «Με την Ντέσι γνωριζόμαστε 10 χρόνια περίπου και είμαστε πολύ δεμένες. Τελευταία φορά την είδα μία μέρα μετά το Πάσχα, καθώς μετά έφυγα για τη Βουλγαρία. Είχαμε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία, με τελευταία εκείνη στις 30 Απριλίου» επεσήμανε μιλώντας στο cretapost η φίλη της Ντέσι, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Στη συνομιλία της μέσω μηνυμάτων στο messenger η Ντέσι ρωτούσε τη φίλη της πότε θα επιστρέψει από τη Βουλγαρία γιατί της έλειπε. Δείτε τη συζήτηση των δύο επιστήθιων φίλων (αριστερά το πρωτότυπο που είναι σε βουλγαρική γλώσσα και δεξιά η μετάφραση στα ελληνικά):Μάλιστα, όπως φαίνεται και από την εικόνα της συζήτησης, στις 4 Μαΐου η φίλη της Ντέσι τής στέλνει δύο μηνύματα που γράφουν «Τι κάνεις ψυχή μου, πώς είσαι;», αλλά εκείνη δεν τα έλαβε ποτέ!
 
Η εγκυμοσύνη, η αντίδραση του 45χρονου και η απόφαση της Ντέσι

Η είδηση της εγκυμοσύνης της Ντέσι έφερε αρχικά χαμόγελα στην ίδια. Ήταν ευτυχισμένη. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν, όταν η 37χρονη ενημέρωσε τον 45χρονο, πατέρα του παιδιού της, πως είναι έγκυος.

«Η Ντέσι είχε περίπου δύο χρόνια σχέση με τον 45χρονο. Όταν έμεινε έγκυος ήταν στην αρχή πολύ χαρούμενη. Όταν όμως το είπε στον ίδιο, εκείνος της είπε πως δεν ήθελε το παιδί και άρχισε να την πιέζει στο να κάνει έκτρωση. Όταν κατάλαβε πως δεν θα τη βοηθούσε, δεν τον ήθελε καθόλου» ανέφερε η φίλη της Ντέσι, τονίζοντας παράλληλα πως πήρε την απόφαση να κρατήσει το παιδί μετά τη συζήτηση που είχε με τη μητέρα της και με τις φίλες της.

«Η Ντέσι αρχικά είχε σκεφτεί να ρίξει το παιδί. Ωστόσο, μετά τις δικές μας εκκλήσεις αλλά και της μητέρας της έδιωξε αυτήν τη σκέψη. Ήθελε να μεγαλώσει το κοριτσάκι της. Μάλιστα, την απόφαση αυτή την πήρε έπειτα από ένα ταξίδι που έκανε στη Βουλγαρία, όπου συνάντησε τη μητέρα της και της εξιστόρησε το τι είχε συμβεί. Η μητέρα της τής είπε ότι θα τη βοηθήσει να κρατήσει το παιδί κι ότι η ίδια θα κατέβαινε στην Κρήτη για να το μεγαλώσουν μαζί» υπογράμμισε η φίλη της 37χρονης, προσθέτοντας πως η Ντέσι είχε αρχίσει να αγοράζει μωρουδιακά για να είναι έτοιμη για τη γέννα του κοριτσιού.

Οι πιέσεις του 45χρονου δεν σταμάτησαν ποτέ

Μετά την απόφαση που πήρε η 37χρονη να κρατήσει το παιδί, προσπαθούσε να διατηρήσει αποστάσεις από τον 45χρονο.

«Η Ντέσι τον έδιωχνε συνεχώς, αλλά αυτός πάντα πήγαινε στο σπίτι της, δεν την άφηνε σε ησυχία. Θυμάμαι πως μου έλεγε συνέχεια ότι “έχω βαρεθεί, και το κλειδί να του πάρω βρίσκει τον τρόπο και μπαίνει μέσα στο σπίτι”. Συνέχεια της έλεγε να ρίξει το παιδί. Θυμάμαι μία φορά που με είχε πάρει η Ντέσι τηλέφωνο για να πάμε για καφέ κι όταν βρεθήκαμε μου είπε πως ο 45χρονος την τραβούσε να την πάει στο νοσοκομείο για να κάνει έκτρωση».

Η αυτοκτονία και οι… έρευνες

Με την είδηση της αυτοκτονίας του 45χρονου όσοι γνώριζαν την κατάσταση θορυβήθηκαν. Μέχρι τότε οι Αρχές φαίνεται ότι δεν είχαν συνδυάσει τις δύο υποθέσεις και εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν πιο εντατικά οι έρευνες για τον εντοπισμό της 37χρονης. «Από την πρώτη στιγμή που εξαφανίστηκε δεν σκέφτηκα τίποτε καλό. Όταν έγινε και η αυτοκτονία, τότε τρόμαξα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει γίνει, έχει μπλοκάρει το μυαλό μου. Ήταν μία πολύ δραστήρια γυναίκα. Φανταστείτε ότι έκανε δύο δουλειές, μία σε ταβέρνα του Ρεθύμνου και μία ως μοδίστρα σε επιδιορθώσεις ρούχων. Γνωρίζοντας την Ντέσι ξέρω ότι δεν θα είχε κλείσει το κινητό της για να ξεκουραστεί» επεσήμανε η φίλη της Ντέσι, τονίζοντας παράλληλα πως το αρνητικό σε αυτήν την υπόθεση είναι τα κλειστά στόματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της οικογένειας του 45χρονου ουδείς φαίνεται να έχει μιλήσει, αν και ο γιος γνώριζε τη σχέση του πατέρα του με την Ντέσι.

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 10:10