Έξαλλοι είναι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες της χώρας μας. Οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, για υπερβολικές δαπάνες και έξοδα σε κρατικά οχήματα, έφεραν σε κατάσταση αγανάκτησης τους δασοπυροσβέστες, οι οποίοι τόσα χρόνια παλεύουν από τη μια με τις φωτιές και από την άλλη με τη μονιμότητα που όλοι τους υπόσχονται αλλά κανείς δεν τους έχει δώσει.

Σύμφωνα με τον κύριο Ραγκούση, βρέθηκαν 57.000 κρατικά οχήματα, αριθμός από μόνος του μεγάλος, φορτωμένα με υπερβολικά έξοδα για βενζίνες, λάδια και service. Κάποια οχήματα μάλιστα, ακόμη αναζητούνται αφού είναι μεν περασμένα ως κρατικά αλλά έχουν κάνει φτερά. Τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν αν γίνουν οι κατάλληλες περικοπές στα κρατικά οχήματα θα είναι 320 εκ. ευρώ το χρόνο στα οποία αν προσθέσουμε και τα 150 εκ. ευρώ από τις περικοπές των επιτροπών, πηγαίνουμε αμέσως στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τόσα χρήματα θα μας είχαν κάνει μόνιμους. Τόσα χρόνια μας κοροϊδεύουν και μας εμπαίζουν. Θα μπορούσαν να μας πληρώνουν για 20 χρόνια» λέει ο Παρασκευάς, συμβασιούχος πυροσβέστης από την Καβάλα. «Μας έχουν δώσει όλα τα σαράβαλα που τα έκαναν μετά πυροσβεστικά και στους πιο κακοτράχαλους δρόμους κυκλοφορούμε με σάπια αυτοκίνητα. Τα καινούργια πυροσβεστικά τα έχουν μέσα στους σταθμούς των μεγαλουπόλεων, κυρίως της Αθήνας και τα κρατάνε μήπως πιάσει καμιά φωτιά στην πόλη. Τα πυροσβεστικά που έχουμε για να επέμβουμε στα δάση είναι όλα 25ετίας και υπάρχουν πολλά που έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια! Το 85% αυτών των σαράβαλων το οδηγούμε εμείς, οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες. Και να σου πω και κάτι άλλο; Τόσα χρόνια λέγαμε, πάει στο καλό σε εποχή λιτότητας θα βολευτούμε με τα σαράβαλα και θα δώσουμε την ψυχή μας. Αλλά αυτοί δεν έχουν το Θεό τους! Βάζουν στην τσέπη τα λεφτά και εμείς πεινάμε. Δεν είναι λογικό αυτό που ζητάμε; Ο πυροσβέστης που είναι στα βουνά δεν πρέπει να είναι εφοδιασμένος με τα καλύτερα μέσα;».

Η αλήθεια είναι ότι, εάν τα χρήματα, που φαίνεται να εξοικονομούνται για τη χώρα μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, είχαν εξοικονομηθεί νωρίτερα, πολλά προβλήματα του τόπου θα μπορούσαν να είχαν λυθεί. Μισό δισεκατομμύριο ευρώ είναι αρκετά χρήματα και θα μπορούσαν να είχαν καλυφθεί τουλάχιστον κάποιες άμεσες ανάγκες της Ελλάδας. Φαίνεται όμως ότι καλύφθηκαν κάποιες άμεσες ανάγκες των εκάστοτε υπουργών και των παρατρεχάμενων…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης