Εξαπάτησαν δεκάδες Παργιανούς σε κομπίνα τύπου... «πυραμίδας»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, 02:27
Εξαπάτησαν δεκάδες Παργιανούς σε κομπίνα τύπου... «πυραμίδας»
Μεγάλη απάτη αποκαλύφθηκε στην Πάργα με θύματα δεκάδες πολίτες. Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, η κομπίνα τύπου «πυραμίδας» είχε δύο σκέλη. Το πρώτο πλάσαρε πολύ φτηνά ταξίδια σε διάφορους προορισμούς, ζητώντας προκαταβολικά το ποσό των 270 ευρώ περίπου ενώ στο δεύτερο πουλούσε συμμετοχές σε κάποια υποτιθέμενη εταιρία έναντι των 300 ευρώ. Τα κέρδη που υπόσχονταν σε όσους εγγράφονταν και εισήγαγαν στην πυραμίδα νέα μέλη θα ήταν μεγάλα.

Μάλιστα όσοι δεν κατάφερναν να εγγράψουν τέσσερα μέλη είχαν... πρόστιμο της τάξης των δεκαπέντε ευρώ. Αν η εγγραφή γινόταν τότε είχαν έκπτωση στις αρχικές τιμές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρωταγωνιστές της όλης ιστορίας ήταν τρεις άνδρες, άγνωστοι στην περιοχή αλλά και κάποιοι από χωριό της Πάργας οι οποίοι πιθανόν αποτελούσαν τοπικούς συνεργάτες τους, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορεί να διευκρινιστεί αν και οι ίδιοι είχαν εξαπατηθεί ή αποτελούσαν μέλη της κομπίνας.

Καθώς οι μέρες πέρασαν όσοι είχαν εμπιστευτεί τα χρήματά τους, κάποιοι μάλιστα δανείστηκαν για να μπορέσουν να ακολουθήσουν την «πυραμίδα», έβλεπαν πως οι υποσχέσεις ήταν κενές περιεχομένου. Μάλιστα κάποιοι ζήτησαν να διαγραφούν από την πυραμίδα, η απάντηση όμως ήταν πως έπρεπε να απευθυνθούν στην εταιρία "φάντασμα"...

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για τις δεκάδες συναλλαγές δεν έχει κοπεί απόδειξη και όσοι εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους τώρα τα... κλαίνε... Για την συγκεκριμένη απάτη, φαίνεται πως προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, 02:34