Το τελευταίο χρονικό διάστημα, άγνωστος τηλεφωνεί σε ιερείς αλλά και σε ιερές Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, και προσποιούμενος τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Λαμπρινάκο, με διάφορα προσχήματα (έγκριση κονδυλίων υπέρ Ναών και Μονών, έγκριση επιστροφής παρακρατηθέντων χρημάτων εκ μισθοδοσίας κ.λ.π.) προσπαθεί να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε διά επιδόσεως σε αυτόν είτε διά καταθέσεως σε Τραπεζικό Λογαριασμό.

Η Ιερά Μητρόπολη, με Εγκύκλια Σημειώματα, προσωπικές οδηγίες του Μητροπολίτου κατά τη διάρκεια Ιερατικών Συνάξεων αλλά και κατόπιν τηλεφωνικών ενημερώσεων των Κληρικών και Μοναχών από την ίδια, εφιστά την προσοχή όλων, ώστε να μην ενδίδουν σε προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως επισημαίνεται από την Ιερά Μητρόπολη, να ενημερώνουν άμεσα την προϊσταμένη τους Αρχή, η οποία αρμοδίως θα ενημερώνει την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν εξαπατηθεί κληρικοί. Εντύπωση προκαλεί ότι ο άγνωστος επικοινωνεί με εμφανές νούμερο κινητού τηλεφώνου, ενώ και ο τραπεζικός λογαριασμός, τον οποίο επιδεικνύει για την κατάθεση των χρημάτων, είναι ονομαστικός.

Πηγή: tharrosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης