Εξαπατούσε ηλικιωμένους παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΗ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2015, 13:11
Εξαπατούσε ηλικιωμένους παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΗ
«Χρυσές» δουλειές έκανε ένας άνδρας, 48 ετών, ο οποίος, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και «επιστρατεύοντας» διάφορα προσχήματα, κατηγορείται ότι εξαπάτησε ηλικιωμένους.

Η δράση του, σύμφωνα με την αστυνομία, τού απέφερε κέρδη που προσεγγίζουν τα 17.000 ευρώ, ενώ στα «δίχτυα» του φέρονται να έπεσαν τουλάχιστον έξι ηλικιωμένα άτομα, στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά το διάστημα από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, ο 48χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, παρουσιαζόταν ως δήθεν υπάλληλος της ΔΕΗ.

Με την ιδιότητα αυτή φέρεται ότι έμπαινε σε διαμερίσματα, από τους ενοίκους των οποίων αξίωνε χρήματα, άλλοτε για υποτιθέμενη οφειλή τους προς την εταιρεία κι άλλοτε για δήθεν ηλεκτρολογικές εργασίες που είχαν γίνει κατά το παρελθόν.

Μάλιστα, εκμεταλλευόμενος την παραμονή του στα σπίτια των θυμάτων αποσπούσε χρηματικά ποσά που εντόπιζε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ελληνικής καταγωγής άνδρας είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαμίας, με την οποία ανακαλείται, η -υπό όρους- απόλυσή του από σωφρονιστικό κατάστημα και διατάσσεται η σύλληψή του για την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2015, 13:16