Εξαπατούσε συστηματικά ελαιοπαραγωγούς

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013, 16:10
Εξαπατούσε συστηματικά ελαιοπαραγωγούς
Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ ένας άνδρας ηλικίας 39 ετών, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε συστηματικά επιχειρηματίες, κυρίως ελαιοπαραγωγούς, ενώ αναζητούνται και οι συνεργοί του.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο τρίμηνο στις περιοχές Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου και Ζεφυρίου παρατηρήθηκε έξαρση περιπτώσεων απάτης σε βάρος κυρίως επιχειρηματιών-ελαιοπαραγωγών.

Συγκεκριμένα, άγνωστος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα, τα οποία προσέγγιζε μέσω αγγελιών σε εφημερίδες, και προέβαινε σε προφορική συμφωνία για αγορά ελαιολάδου. Ακολούθως καθόριζαν σημείο συνάντησης με τα υποψήφια θύματα στις περιοχές Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου ή Ζεφυρίου, όπου τους ανέμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι συστήνονταν ως συγγενικά πρόσωπα του υποτιθέμενου αγοραστή. Στη συνέχεια οδηγούσαν τα θύματα σε αποθήκες προκειμένου να εναποθέσουν το εμπόρευμα και, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, αφαιρούσαν το εμπόρευμα χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο.

Σε τρεις περιπτώσεις όπου οι παθόντες αντιλήφθηκαν τη σε βάρος τους απάτη και προσπάθησαν να αντιδράσουν, οι δράστες χρησιμοποίησαν σωματική βία.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν:
• οκτώ υποθέσεις απάτης αγοράς ελαιολάδου 
• δύο υποθέσεις απάτης αγοράς επίπλων
• δύο ληστείες με το πρόσχημα της αγοράς ελαιολάδου και
• μία ληστεία από την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, από παθόντα στον οποίο θα πουλούσαν ξαπλώστρες.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων εμπορευμάτων εκτιμάται στο χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ περίπου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.


Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013, 17:14