Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν κατά την διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, συνολικά δώδεκα μέλη των ομάδων διακίνησης ναρκωτικών δύο εκ των οποίων είχαν κεντρικό-καθοδηγητικό ρόλο.

Οι εγκληματικές ομάδες οργανωμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών δρούσαν στην Κεφαλονιά.

Για την εξάρθρωση τους οργανώθηκε από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά δώδεκα μέλη των ομάδων, δέκα Έλληνες και δύο υπήκοοι Αλβανίας.

Ειδικότερα η έρευνα ταυτοποίησης και διαπίστωσης της δράσης των δύο αυτών ομάδων διήρκεσε περισσότερο από έξι μήνες και είχε ως αποτέλεσμα να διερευνηθεί πλήρως η μεθοδολογία που ακολουθούσαν και το εύρος δραστηριοποίησης των μελών τους, στην διακίνηση ηρωίνης και κάνναβης, σε συγκεκριμένο πελατολόγιο χρηστών στην Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η πρώτη ομάδα αποτελούνταν από οκτώ συνολικά μέλη, από τα οποία ένας 30χρονος Έλληνας, είχε καθοδηγητικό ρόλο και η δράση της αφορούσε την διακίνηση ηρωίνης και κάνναβης σε χρήστες στην Κεφαλονιά.

Αντίστοιχη συγκροτημένη δράση είχε και η δεύτερη ομάδα, την οποία διεύθυνε ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθοδηγώντας την δράση τεσσάρων ημεδαπών από 34 έως 49 ετών, στην διακίνηση κάνναβης.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, στην κατοχή των μελών των δύο ομάδων:

  • δεκαοκτώ φιξάκια ηρωίνης
  • κάνναβη βάρους 34,2 γραμμαρίων
  • δώδεκα κινητά τηλέφωνα
  • κεντρική μονάδα και ένας ακόμη φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • μία  ηλεκτρονική ζυγαριά
  • το χρηματικό ποσό των 15.550 ευρώ

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, τα δεκατρία συνολικά μέλη των ομάδων βαρύνουν οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικών ομάδων στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ επιπλέον στις υποθέσεις εμπλέκεται μεγάλος αριθμός χρηστών, οι οποίοι προμηθεύονταν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες.

Οι δώδεκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, 06:08