Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς έπειτα από μεθοδική έρευνα προχώρησαν στην εξάρθρωση δύο συμμοριών που ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους, του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πέντε Έλληνες -μέλη συμμορίας ηλικίας 48, 24, 18, 18 και 26 ετών (3 γυναίκες – 2 άνδρες αντίστοιχα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος έτερου μέλους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της συμμορίας, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν τα μέλη της συμμορίας, ενώ έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια τους στην περιοχή του Δενδροποτάμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– 10 δέματα και ένα μικροδέμα ηρωίνης, συνολικού βάρους 5 κιλών και 414,9 γραμμαρίων
– 15 γραμμάρια κάνναβη
– ένα πιστόλι
– 109 φυσίγγια
– μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
– ένας μεταλλικός τρίφτης
– 295 ευρώ
– οκτώ κινητά τηλέφωνα
– 22 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και δύο κάρτες sim
– ένα λειτουργικό σύστημα βιντεοεπιτήρησης που κατέγραφε περιμετρικά εξωτερικό χώρο οικίας
– δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών έξι Έλληνες ηλικίας 44, 44, 63, 44, 47 και 52 ετών (3 άνδρες – 3 γυναίκες αντίστοιχα), εκ των οποίων οι πέντε αποτελούν μέλη συμμορίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της συμμορίας και παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, σε παράπλευρη οδό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, κατελήφθησαν τα μέλη της συμμορίας να πραγματοποιούν συναλλαγή με τον 63χρονο και ακολούθησε έρευνα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– επιμελώς κρυμμένα στον χώρο των αποσκευών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν τα πέντε μέλη της συμμορίας, τέσσερα δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους ενός κιλού και 276 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ
– από την κατοχή των μελών της συμμορίας, το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, έξι κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα sim, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και 22 ναρκωτικά δισκία
– από την κατοχή του 63χρονου ένα δέμα ηρωίνης βάρους 153 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης