Εξαρθρώθηκαν, έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δύο εγκληματικές ομάδες που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στη Δυτική Ελλάδα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε η Δίωξη, επτά δράστες (έξι Έλληνες ηλικίας από 31 έως 68 ετών και ένας 50χρονος Αλβανός).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους περιλαμβάνει αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας με σκοπό τη διακίνηση και την κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις του Τελωνιακού Κώδικα.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμα τέσσερις συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται, τρεις Έλληνες ηλικίας 32, 38 και 40 ετών και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, τα στοιχεία των οποίων έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η δράση των δύο εγκληματικών ομάδων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν παράλληλα το τελευταίο οκτάμηνο, είχε ως σκοπό τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Ζάκυνθο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη των κυκλωμάτων είχαν ιεραρχική δομή, με διακριτούς ρόλους. Ως εγκέφαλος της πρώτης εγκληματικής ομάδας, η οποία διακινούσε και προμήθευε ναρκωτικά τη δεύτερη, φέρεται ο 42χρονος Αλβανός, ο οποίος και αναζητείται.

Ο ρόλος των μελών της δεύτερης ομάδας, όπου αρχηγικό ρόλο είχε ο 50χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει συλληφθεί, ήταν να διαθέτει τις ναρκωτικές ουσίες σε μικρότερες ποσότητες σε τρίτους.

Ως τρόπο δράσης, τα μέλη λάμβαναν μέτρα προφύλαξης μετακινώντας συχνά, σε μικρότερους χώρους αποθήκευσης-«καβάτζες», ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους φρόντιζαν να χρησιμοποιούν «συνθηματικές λέξεις» για την πώληση των ναρκωτικών και άλλαζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στα σπίτια των δραστών στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 749 γραμμάρια κάνναβη, 212 γραμμάρια αφορολόγητο καπνό, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 11 κινητά τηλέφωνα, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Όπως έχει προκύψει από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη των δύο εγκληματικών ομάδων φέρεται να έχουν διακινήσει περισσότερα από 150 κιλά κάνναβη, με το οικονομικό όφελος να εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 180.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης