Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τα μέλη εγκληματικής ομάδας, τα οποία εξασφάλιζαν την έκδοση Ειδικών Βεβαιώσεων Διαμονής στην Ελληνική Επικράτεια σε αλλοδαπούς, μέσω πλαστών δικαιολογητικών, που προσκόμιζαν σε Δημόσια Υπηρεσία της Λιβαδειάς.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα μία 38χρονη δικηγόρος και 29χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ ο 29χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, σε βάρος οκτώ εμπλεκομένων αλλοδαπών, που είτε έλαβαν, είτε επιχείρησαν να λάβουν Ειδική Βεβαίωση Διαμονής, έχει σχηματιστεί δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η δικηγόρος είχε επισκεφτεί Δημόσια Υπηρεσία, προκειμένου να εκδώσει πιστοποιητικά για τρεις υπηκόους Μπαγκλαντές.

Από τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν πλαστά, ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν την 38χρονη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι συνεργός της 38χρονης ήταν ο 29χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχή της Λιβαδειάς και συνελήφθη.

Επιπλέον, διακριβώθηκαν και τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη αλλοδαπού υπηκόου, μέλους της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί, τρεις ακόμη υποθέσεις που αφορούσαν την κατάθεση πλαστών εγγράφων και στην υφαρπαγή ειδικών βεβαιώσεων διαμονής για συνολικά έξι αλλοδαπούς, υπηκόους Μπαγκλαντές, Ινδίας και Πακιστάν.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν όλα τα πλαστά έγγραφα δικαιολογητικά, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, προερχόμενο από την τέλεση των αξιόποινων πράξεων τους.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη και άλλων μελών – συνεργών τους, η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, καθώς και ο εντοπισμός των έξι αλλοδαπών που τους έχει χορηγηθεί η ειδική βεβαίωση παραμονής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης