Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Χειροπέδες και στο τέταρτο μέλος της περιβόητης εγκληματικής ομάδας με τα… γυναικεία καλσόν πέρασαν πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στη Μαλακάσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος μαζί με έναν 26χρονο, μία 29χρονη και έναν 34χρονο έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης, κατηγορούνται για τη διάπραξη τουλάχιστον 13 ληστειών, αλλά και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι ληστείες, μάλιστα, για τους τρεις ήταν… οικογενειακή υπόθεση, αφού ο 34χρονος, η 29χρονη και ο 26χρονος είναι αδέλφια με καταγωγή από την Αλβανία.

Οι δράστες από τον Οκτώβριο του 2019 είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για εργαζόμενους σε πιτσαρίες και σούπερ μάρκετ, «χτυπώντας» σε Πεύκη, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Κηφισιά, Γαλάτσι και Άνω Πατήσια. Μετά από κατόπτευση του στόχου τους ένας από την ομάδα με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσε υπαλλήλους και πελάτες, αρπάζοντας στη συνέχεια όλες τις εισπράξεις. Όλη αυτή την ώρα άλλος συνεργός παρέμενε απέξω. Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση τους χαρακτηρίζουν «επαγγελματίες», αφού λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα, ώστε να μην εντοπιστούν.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντα φρόντιζαν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου «full-face» και γυναικεία καλσόν, ενώ στα χέρια τους φορούσαν γάντια. Για να μην ταυτοποιηθούν, μάλιστα, – αφού στα καταστήματα που επέλεγαν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας- φορούσαν ανάποδα τα ρούχα τους και κατά τη διαφυγή τους τα έβαζαν κανονικά, με αποτέλεσμα τα χρώματα, τα μοτίβα και τα σχήματα των ενδυμάτων τους να διαφοροποιούνται.

 

Το θράσος τους ήταν τέτοιο που τα αδέλφια της 29χρονης χτύπησαν όχι μία, αλλά δύο φορές σε πιτσαρία στο Γαλάτσι όπου δούλευε η ίδια παλαιότερα. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Ήξεραν ότι στο κατάστημα βρίσκονταν οι αυξημένες εισπράξεις της Κυριακής και ότι στο υπόγειο υπάρχει χρηματοκιβώτιο. Με την απειλή όπλου οδήγησαν τους υπαλλήλους στο χρηματοκιβώτιο  και κατάφεραν σε ένα από τα δύο χτυπήματα να διαφύγουν έχοντας αρπάξει το ποσό των 4.000 ευρώ.

Ο τρόπος, δε, που συνελήφθησαν  ο 34χρονος και ο 26χρονος μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι στις 23 Δεκεμβρίου του 2019 ήταν κινηματογραφικός. Τα δύο αδέλφια χωρίστηκαν. Ο ένας μπήκε στο κατάστημα αφαίρεσε τις εισπράξεις και ο άλλος φύλαγε τσίλιες απέξω. Κατά τη διαφυγή του ο 34χρονος έγινε αντιληπτός από πολίτες οι οποίοι τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν. Τότε ο μικρότερος αδελφός του έβγαλε μαχαίρι εναντίον τους και με χρήση σωματικής βίας, κατάφερε να τον απελευθερώσει και να τραπούν σε φυγή.  

Οι διάλογοι που κατέγραψε εκείνο το βράδυ ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία σε βάρος τους, είναι αποκαλυπτικοί. Στο απόσπασμα που ακολουθεί ο 34χρονος, ο οποίος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και έχει συμμετάσχει σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, πλέκει το εγκώμιο του μικρού του αδελφού που κατάφερε να τον σώσει. Όπως έχει αποτυπωθεί σε τηλεφωνική του συνομιλία με την 29χρονη αδελφή τους λέει χαρακτηριστικά «σαν να ήρθε ο Θεός και με απελευθέρωσε».

 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ… ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

34ΧΡΟΝΟΣ: O π… έχει όντως δύναμη μ…

29ΧΡΟΝΗ: Ο Κώστας έχει δύναμη ρε, αφού στο είπα ότι έχει δύναμη.

34ΧΡΟΝΟΣ: Μ… τους τράβηξε αυτούς, αυτοί που με είχανε πιάσει εμένα.

29ΧΡΟΝΗ: Το ξέρω ρε εγώ στο είπα ότι έχει… σιγά την δύναμη που έχει. Ο Κώστας έχει δύναμη.

34ΧΡΟΝΟΣ: Σαν σκουπίδια τους πέταξε ρε.

29ΧΡΟΝΗ: Ο Κώστας, ο Κώστας κάθε φορά που είχε πρόβλημα ποτέ δεν έπαιρνε τηλέφωνο τον Μάριο , τον Έντι αυτούς. Ο Κώστας τα έβγαζε πέρα μόνος του. Και να έτρωγε ξύλο ο Κώστας θα πήγαινε να τους βάραγε μόνος του. Ποτέ δεν έχει ζητήσει βοήθεια ο Κώστας από κανέναν. Από μικρός, όχι τώρα, από τότε που ήταν Δημοτικό.

35ΧΡΟΝΟΣ: Ναι μωρέ ναι εντάξει τον βοηθάει και το μπόι, αλλά άλλο σου λέω…

29ΧΡΟΝΟΣ: Έχει δύναμη, έχει δύναμη ο Κώστας, όχι μόνο μπόι , έχει δύναμη στα χέρια του.

34ΧΡΟΝΟΣ: Εγώ σου λέω, μου είχε έρθει ο Κώστας, με είχανε πιάσει από το κεφάλι, εάν δεν είχε έρθει, μπορεί και να είχα πεθάνει, τα έχανα ρε ζαλιζόμουνα εκείνη την στιγμή, γιατί με είχε πιάσει ένας από αυτούς τους «γ……».

29ΧΡΟΝΗ: Ναι.

34ΧΡΟΝΟΣ: Εκεί που με πνίγανε, ξαφνικά ελευθερώθηκα.

29ΧΡΟΝΗ: Ναι.

34ΧΡΟΝΟΣ: Σαν να ήρθε ο Θεός και με απελευθέρωσε.

Η χαρά τους, πάντως, κράτησε λίγο αφού το ίδιο βράδυ μετά από καταδίωξη τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν και ο χρόνος για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας άρχισε να μετρά αντίστροφα.

«ΕΣΤΡΙΨΑΝ» ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Μετά τις συλλήψεις η ομάδα αδρανοποιήθηκε και τα υπόλοιπα μέλη άφησαν τις ληστείες και ξεκίνησαν τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μαζί με νέους συνεργούς τους. Κατάφεραν, μάλιστα, γρήγορα να αναπτύξουν μόνιμη πελατεία, διατηρώντας διαπροσωπικές σχέσεις με τους πελάτες τους. Οι… παραγγελίες που δέχονταν γίνονταν τηλεφωνικώς  κατά τις οποίες καθόριζαν την ποσότητα, την τιμή, το είδος ναρκωτικού και τον τόπο της συναλλαγής, δείχνοντας συνήθως προτίμηση σε μη πολυσύχναστα σημεία στα Πατήσια, το Γαλάτσι και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Είχαν φτάσει, δε, στο σημείο όταν οι πελάτες τους δεν είχαν χρήματα να τους παρακρατούν προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, όπως δελτία ταυτότητας και κινητά τηλέφωνα, μέχρι να τους εξοφλήσουν. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι ενδεικτικός.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Έλα ρε ψηλέ.

ΔΡΑΣΤΗΣ: Έλα, πού είσαι;

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Έλα.

ΔΡΑΣΤΗΣ: Πού είσαι;

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Είμαι λίγο με τη γυναίκα στο Γκαλεονε ρε μ… να σου πω λίγο.

ΔΡΑΣΤΗΣ:  Έλα πες το…

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Μ’ ακούς; Να σου πω.

ΔΡΑΣΤΗΣ: Ναι.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Θα χρειαστώ τη Δευτέρα το πρωί την ταυτότητα μου και το τέτοιο γιατί πιάνω δουλειά. Θα έρθω αύριο οπωσδήποτε, δεν μπορώ σήμερα να έρθω ρε μ…

ΔΡΑΣΤΗΣ: Ρε φίλε τι είπαμε χτες;

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Όχι ρε μ…, τα πήρα ρε μ… τα λεφτά, πήρα εξήντα ευρώ που σου είπα και επειδή είχε κολλήσει το μυαλό πήγα και τα ήπια να σου πω ψέματα;

ΔΡΑΣΤΗΣ: Άκου λίγο ρε.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Πες μου.

ΔΡΑΣΤΗΣ: Θα μου φέρεις το κινητό.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Θα στο φέρω το κινητό άμα δεν τα δώσω αύριο βρε μ… Άσε να το ΄χω το κινητό, το χρειάζομαι.

ΔΡΑΣΤΗΣ: Όχι να μου το φέρεις σήμερα και αύριο βρες τα, άμα θες το κινητό.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Θα στα βρω αύριο το χρειάζομαι. Την ταυτότητα ρε μ… τη Δευτέρα το πρωί πάω για δουλειά.

ΔΡΑΣΤΗΣ: Ναι, και εγώ χρειάζομαι τα λεφτά μου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν 1,2 κιλά κάναβης, 20 γραμμάρια κοκαΐνης, 100 γραμμάρια νοθευτική ουσία, ένα περίστροφο και το ποσό των 8.500 ευρώ. Έρευνα έγινε και στο κελί του 34χρονου κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης