Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε διαρρήξεις σπιτιών στους Νομούς Καβάλας, Ροδόπης και Δράμας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος επτά Ελλήνων, ηλικίας από 22 έως και 34 ετών, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, έπειτα από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι επτά δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012, είχαν συγκροτήσει σπείρα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε σπίτια.

Προέκυψε, επίσης, ότι κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους ως ομάδα, με διαφορετικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας γρήγορα αυτοκίνητα και ενεργώντας πάντοτε τις απογευματινές ώρες, διέπραξαν 83 διαρρήξεις σπιτιών, από τα οποία αφαίρεσαν διάφορα χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

Συνολικά είχαν αποσπάσει 21.000 ευρώ και κοσμήματα, αξίας 290.000 ευρώ περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες πλην του 22χρονου έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές Αρχές για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης