Μεγάλο κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση αλλοδαπών από την Τουρκία προς την Ελλάδα εξάρθρωσε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας εννέα άτομα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων πέντε Έλληνες και τέσσερις Πακιστανούς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκαν ως αρχηγικά μέλη δύο άτομα (ένας Έλληνας και ένας Βούλγαρος), έγκλειστα σε κατάστημα κράτησης, ενώ απετράπη η περαιτέρω διακίνηση στη χώρα 19 αλλοδαπών (16 υπηκόων Πακιστάν, δύο υπηκόων Μιανμάρ και ενός υπηκόου Ινδίας) οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα και εντοπίστηκαν εντός οχήματος της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2016 και εκτιμάται ότι έχει διακινήσει πάνω από 200 παράνομους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, δύο επιβατηγά, ένα πιστόλι, μία κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται επιπλέον 11 αλλοδαποί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν κυρίως στον νόμο περί αλλοδαπών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δύο διακινητές της οργάνωσης στην Τουρκία, ήταν επιφορτισμένοι με τον εντοπισμό των υπο διακίνηση αλλοδαπών και την μεταφορά τους στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου, με τη χρήση πλωτών μέσων. Ακολούθως, άλλα μέλη, παραλάμβαναν με βαν από προκαθορισμένα σημεία τους διακινούμενους, με σκοπό να τους οδηγήσουν σε ειδικούς «χώρους φιλοξενίας» που διατηρούσε η οργάνωση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στη Θήβα και στην Αττική, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είχαν τον ρόλο του προπομπού κατά τις μετακινήσεις καθώς και της διαχείρισης και υποδοχής των διακινούμενων.

Ακόμη, εξακριβώθηκε το κόστος μεταφοράς από την Τουρκία μέχρι τον «χώρο φιλοξενίας», το οποίο κυμαινόταν από 3.500 έως 5.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης