Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στην Ελλάδα από την Αλβανία ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας τη χώρα μας ως ενδιάμεσο διαμετακομιστικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών διερεύνησε πληροφορία σύμφωνα με την οποία σπείρα, αποτελούμενη από αλλοδαπούς και Έλληνες, εισάγει στην Ελλάδα ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη), τις οποίες στη συνέχεια διακινεί με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από πολυήμερες έρευνες εντοπίσθηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας μία αποθήκη η οποία χρησιμοποιούνταν για τη φύλαξη και επανασυσκευασία ναρκωτικών.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να εντοπισθούν πέντε μέλη του κυκλώματος. Πρόκειται για έναν ομογενή εξ Αλβανίας, έναν υπήκοο Αλβανίας και τρεις Έλληνες, ηλικίας 34, 41, 62, 62 και 35 ετών αντίστοιχα. Εις βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως εξακριβώθηκε, οι ποσότητες ναρκωτικών τοποθετούνταν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο δάπεδο του θαλάμου – ψυγείου, η μετασκευή του οποίου γινόταν στον προαναφερόμενο χώρο, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής μεταφορά και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι συσκευασίες της κάνναβης είχαν επικαλυφθεί με ποσότητες κόκκινου πιπεριού για να καταστεί δυσχερής η ανίχνευσή τους από τους αστυνομικούς σκύλους.

Κατασχέθηκαν:

– ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 458,4 κιλών
– ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
– ένας θάλαμος – ψυγείο
– το χρηματικό ποσό των 3.070 ευρώ
– επτά συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη και άλλων μελών του κυκλώματος συνεχίζονται.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης