Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στα Ιωάννινα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 11:59
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε η δράση πέντε μελών του κυκλώματος, εκ των οποίων τρεις άνδρες, ηλικίας 24, 43 και 24 ετών, και δύο γυναίκες, ηλικίας 32 και 34 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βασιλική και στην ευρύτερη περιοχή του νομού συνελήφθησαν τέσσερα από τα μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα οι δύο 24χρονοι άνδρες και οι δύο γυναίκες.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος, ο οποίος είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, βρίσκεται έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης των Ιωαννίνων, για παρόμοια αδικήματα.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συγκεκριμένος άνδρας είχε τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών, ενώ πρωτεύοντα ρόλο στην περαιτέρω διάθεση της ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων είχε και η 34χρονη γυναίκα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν σε σπίτι όπου διαμένουν οι δύο 24χρονοι και η 32χρονη και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών, τα παρακάτω:

- 15 συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 314,8 γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε σωλήνα στον προαύλιο χώρο του σπιτιού
- μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.Κατασχέθηκαν τα προαναφερθέντα ευρήματα καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών της πόλης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 11:59