Ενα ακόμη κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, εξαρθρώθηκε με συνεργασία της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, τη Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και το γραφείο DEA της πρεσβείας των Η.Π.Α.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική οργάνωση έκανε εισαγωγή ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία και τη διακινούσε στην Ελλάδα. Παράλληλα, διακινούσε κοκαΐνη και καλλιεργούσε με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, δενδρύλλια κάνναβης για διακίνηση στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά. Έπειτα από αστυνομική έρευνα στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, διασταυρώθηκαν μεταξύ άλλων τα στοιχεία των εμπλεκομένων, ενώ προσδιορίστηκε τοπογραφικά και εντοπίστηκε πλήρως, οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο επαγγελματικής μορφής για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, σε οίκημα σε ερημική αγροτική περιοχή του Αυλώνα Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, την Πέμπτη, σε Βούλα, Βύρωνα, Νέα Σμύρνη, Άνω Γλυφάδα και Αυλώνα Αττικής, συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί μέλη του κυκλώματος και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 1.800 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, περίπου 1.356 γραμμάρια κοκαΐνης και 44,3 κιλά φύλλων κάνναβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., τα παράνομα έσοδα του κυκλώματος προσδιορίζονται σε περισσότερα από 6.000.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται ως μέλη της οργάνωσης επτά ακόμη άτομα, πέντε αλλοδαποί και δύο Έλληνες, εκ των οποίων οι δύο είναι προσωρινά κρατούμενοι σε φυλακές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα των εμπλεκομένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 1.800 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 1 κιλό και 355,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 43 κιλά και 300 γραμμάρια φύλλων κάνναβης, 45 βλαστοί κάνναβης, 510 γραμμάρια σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης κατάλληλης για την νόθευση κοκαΐνης, 6 αυτοκίνητα, 11.505 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα και 41 φυσίγγια, 2 σιδερογροθιές, 2 ζυγαριές ακριβείας, 16 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και είδη καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης