Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών από την Ινδία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 17:10
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών από την Ινδία
Κύκλωμα που έφερνε ναρκωτικά χάπια από την Ινδία στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας και τα διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών.

Τα μέλη του κυκλώματος, λειτουργώντας με συνδέσμους στις δύο χώρες, ταχυδρομούσαν τα χάπια από την Ινδία μέσα σε δέματα και τα παρελάμβαναν μέσω ταχυδρομείου στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ένας 64χρονος επιχειρηματίας από το Μελισσοχώρι Θηβών και τρεις υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 30, 38 και 30 ετών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας. Παράλληλα, κατασχέθηκαν συνολικά 2.064 ναρκωτικά χάπια.

Το κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ταχυδρομικό δέμα με τα ναρκωτικά, το οποίο περιείχε 713 ναρκωτικά χάπια, με τελικό προορισμό το Μελισσοχώρι Βοιωτίας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές, παρέλαβαν το δέμα και σε συντονισμένη αστυνομική ελεγχόμενη μεταφορά, μέσω των διανομέων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το παρέδωσαν στον 64χρονο παραλήπτη του, επιχειρηματία, στη διεύθυνση της επιχείρησής του στο Μελισσοχώρι.

Στην έρευνα που ακολούθησε στις αποθήκες της επιχείρησης βρέθηκαν επιπλέον 1.350 ναρκωτικά χάπια.

Όπως προέκυψε, την αποθήκη της επιχείρησης την έχει παραχωρήσει ο 64χρονος ως πρόχειρο κατάλυμα στους τρεις αλλοδαπούς, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την παράνομη διαμονή τους στη χώρα μας.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι Ινδοί χρησιμοποιούσαν το όνομα και την ταχυδρομική θυρίδα του 64χρονου για την αποστολή των ναρκωτικών χαπιών από σύνδεσμό τους στην Ινδία, ενώ άλλες τρεις φορές στο παρελθόν είχαν προηγηθεί παρόμοιες ταχυδρομικές αποστολές. Συγκεκριμένα, στις αρχές Αυγούστου του 2011, στα μέσα του Νοέμβρη 2011 και στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2012.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 17:15