«Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια» λέει η λαϊκή παροιμία και αυτό φαίνεται ότι ισχύει στην υπόθεση που χειρίστηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Συνέλαβαν επτά άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι διακινούσαν παράνομα ανήλικους μετανάστες και ταυτόχρονα πλημμύριζαν την αγορά με λαθραία τσιγάρα. 

Από τις αρχές του 2021 τα μέλη εγκληματικής ομάδας συνεργάζονταν με Πακιστανούς που έρχονταν στη χώρα μας από την γειτονική Ιταλία, έχοντας στα χέρια τους νόμιμα έγγραφα. Παραλάμβαναν τους ανήλικους, ηλικίας 15 – 16 ετών, τους οποίους παρουσίαζαν σαν να ήταν τα παιδιά τους ενώ το κύκλωμα είχε φροντίσει να τους εφοδιάσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κατάλληλα αεροπορικά εισιτήρια. Μέχρι να έρθουν οι… «Ιταλοί» οι ανήλικοι έμεναν για περίπου έναν ή δυο μήνες σε κάποιο δώμα σπιτιού στην περιοχή του Πειραιά πληρώνοντας 140 ευρώ το μήνα. «Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 3 υποθέσεις παράνομης διακίνησης τουλάχιστον 7 μεταναστών, δραστηριότητα από την οποία αποκόμισαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 5.000 έως 6.000 ευρώ, ανά άτομο». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια των ερευνών, διαπίστωσαν ότι το αρχηγικό μέλος είχε και μια ακόμα παράλληλη παράνομη δραστηριότητα. Λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνικών προϊόντων, από τα οποία, σύμφωνα με τους αστυνομικούς κέρδιζε 50 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Μάλιστα, είχε δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο διανομής το οποίο εφοδίαζε τακτικά ο ίδιος καθώς παρέδιδε τα λαθραία τσιγάρα με αυτοκίνητο σε προσυμφωνημένα σημεία, στις περιοχές κυρίως του Αιγάλεω, της Νίκαιας και του Πειραιά. 

Από εκεί οι συνεργοί του τα προωθούσαν στους τελικούς παραλήπτες σε ποσότητες είτε χονδρικής είτε και λιανικής. Έκρυβαν τα παράνομα προϊόντα ακόμα και σε σταθμευμένα οχήματα ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες ζήτησης κυρίως σε λιανικό επίπεδο. Επίσης, είχαν ανοίξει  τρία καταστήματα εμπορίας ψιλικών ειδών μέσω των οποίων επίσης διακινούσαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα. 

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, διενεργήθηκαν τέσσερις έρευνες σε κατοικίες, τρεις σε κατάστημα και δυο σε οχήματα.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 

  • 9.083- πακέτα των 20 τσιγάρων έκαστο 
  • 784-συσκευασίες των 50 γραμμ. καπνού 
  • το χρηματικό ποσό των 3.860 ευρώ 
  • 11- κινητά τηλέφωνα 
  • 2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και την Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης