Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ενός 73χρονου ξένου υπηκόου και τριών Ελλήνων (ηλικίας 50, 56 και 59 ετών), στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 20.600 πακέτα λαθραία τσιγάρα, προχώρησε το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

Πολλές από τις ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν σε αποθήκη στο Μοσχάτο και σε σπίτι στον Ασπρόπυργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των στελεχών του λιμεναρχείου εντοπίστηκε 56χρονος Έλληνας να μεταφέρει με φορτηγό όχημα σε αποθήκη στο Μοσχάτο Αττικής 12.920 πακέτα τσιγάρα, μέσα σε μεταλλικά κιβώτια, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε έρευνα στην αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, ενώ βρέθηκαν παρόμοια μεταλλικά κουτιά με αυτά που υπήρχαν στο Ι.Χ. φορτηγό όχημα, τα οποία περιείχαν 680 πακέτα τσιγάρα χωρίς επίσης την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στον χώρο υπήρχαν παλέτες, υλικά και εργαλεία συσκευασίας χαρτοκιβωτίων καθώς και ετικέτες με στοιχεία που ανέφεραν ως προορισμό την Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε σπίτι που ενοικίαζε ο 56χρονος στον Ασπρόπυργο Αττικής, βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο εντός χαρτοκιβωτίων επιπλέον 7.000 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα λαθραία τσιγάρα καθώς και το Ι.Χ. φορτηγό όχημα, ως μέσο μεταφοράς αντικειμένων λαθρεμπορίας.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης