Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα που έκλεβε οχήματα και διακινούσε ναρκωτικά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 19:41
Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα που έκλεβε οχήματα και διακινούσε ναρκωτικά
Μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην κλοπή οχημάτων και στη διακίνηση ναρκωτικών εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Αττική και σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθησαν επτά μέλη (έξι άνδρες και μία γυναίκα) της σπείρας, τα οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η εγκληματική οργάνωση ειδικευόταν στις κλοπές Ι.Χ. οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, τα οποία μετέφεραν στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, σε μάντρα-διαλυτήριο οχημάτων, που λειτουργούσαν για τον σκοπό αυτό. Ο χώρος λειτουργούσε ως επιχείρηση-«σκραπατζίδικο» με σκοπό την εξυπηρέτηση και τη συγκάλυψη των δραστηριοτήτων της οργάνωσης.

Στη συνέχεια, στον χώρο αυτό, είτε αποσυναρμολογούσαν τα οχήματα και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε τα μετέφεραν αυτούσια σε διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδας και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν παραγγελίες για κλεμμένα αυτοκίνητα.

Σε άλλες περιπτώσεις, αποθήκευαν εξαρτήματα από τα αποσυναρμολογημένα οχήματα, τα φόρτωναν σε κοντέινερ και τα μετέφεραν σε χώρες της Αφρικής.Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν, μετέφεραν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης στην επικράτεια. Συγκεκριμένα μετέβαιναν στα Ιωάννινα, όπου παραλάμβαναν τα ναρκωτικά, τα οποία οι συνεργάτες τους είχαν μεταφέρει στη χώρα, φορτωμένα σε ζώα, μέσω απομακρυσμένων και δύσβατων ορεινών διαδρομών. Στη συνέχεια μετέφεραν και διέθεταν τα ναρκωτικά στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Για την αποφυγή της σύλληψής τους, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, με τους οποίους παρακολουθούσαν τις συχνότητες της αστυνομίας, καθώς και άλλο όχημα το οποίο προπορευόταν και ειδοποιούσε για τυχόν μπλόκα και ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 64 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και δύο απόπειρες κλοπής, ενώ από τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε χώρους, οικίες και οχήματα της σπείρας βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταξύ άλλων ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 72 κιλών και 895 γραμμαρίων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 19:41