Εξαρθρώθηκε «πολυπλόκαμη» σπείρα ληστών με πάνω από 100 μέλη

Εξαρθρώθηκε «πολυπλόκαμη» σπείρα ληστών με πάνω από 100 μέλη
Πολυμελής εγκληματική σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Κρήτη, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σπείρες που έχουν εξαρθρωθεί μέχρι σήμερα, καθώς ο αριθμός των μελών της που έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως υπερβαίνει τα εκατό.

Δεκατρία από τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν προχθές, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στο κέντρο της Αθήνας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

|Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, σε δηλώσεις του, από τις αρχές του 2010, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων. Ειδικότερα, ενεργώντας σε μικρότερες ομάδες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν ληστείες και κλοπές, επιλέγοντας τα θύματά τους, κυρίως, ανάμεσα σε ηλικιωμένους και τουρίστες που επέβαιναν σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιπλέον, η εγκληματική τους δράση είχε επεκταθεί και σε κλοπές από αυτοκίνητα, διαμερίσματα και καταστήματα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος των θυμάτων τους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην προσπάθεια αφαίρεσης κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων κ.ά.

Τα αδικήματα που διέπραξαν οι δράστες επιβεβαιώθηκαν πλήρως τόσο από την ταυτοποίηση δακτυλικών τους αποτυπωμάτων και DNA, αλλά και από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Επίσης τους δράστες αναγνώρισαν μάρτυρες που είχαν πέσει θύμα τους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζονται.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 18:03