Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, συμμορία ανηλίκων η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην περιοχή των Αχαρνών.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Παρασκευής στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι ηλικίας από 13 έως 17 ετών, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία ακόμη μέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί ληστεία σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, του οποίου ανέκοψαν την πορεία, εισήλθαν στο όχημα και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια, όταν βγήκε από το αυτοκίνητο, τον έριξαν στο έδαφος και του αφαίρεσαν το πορτοφόλι.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά το τελευταίο πεντάμηνο, οι κατηγορούμενοι ανήλικοι είχαν συστήσει σπείρα, με εναλλασσόμενους ρόλους, με ορμητήριο και σημείο διαφυγής τον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές και διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, πεζούς, σε διανομείς ταχυφαγείων, ακόμη και σε αποβιβαζόμενους επιβάτες αμαξοστοιχίας του παρακείμενου σιδηροδρομικό σταθμό Αχαρνών. 

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν βία και να κτυπούν τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 21 περιπτώσεις ληστειών και 2 κλοπών και ειδικότερα :

  • δέκα ληστείες σε πεζούς, μεταξύ των οποίων σε ηλικιωμένες και ανήλικο
  • έξι ληστείες σε διερχόμενους οδηγούς
  • τρεις ληστείες σε διανομείς φαγητού
  • δύο ληστείες σε αποβιβασθείσες γυναίκες από την αμαξοστοιχία στο σταθμό των Αχαρνών
  • δύο κλοπές

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης