Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πυλαίας εξαρθρώθηκε συμμορία, την οποία συνέστησαν ένας 54χρονος ημεδαπός και μία 17χρονη γυναίκα, με σκοπό τις διαρρήξεις και κλοπές τροχοφόρων.

Η εγκληματική δράση του «ζευγαριού» άρχισε να αποκαλύπτεται μετά τη σύλληψή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου, όταν διέρρηξαν και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από όχημα, το οποίο βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, όπου βρέθηκαν:

• Διαρρηκτικά εργαλεία (μεταλλικό εργαλείο ειδικό για θραύση κρυστάλλων, πένσα, κ.τ.λ.)

• Συσκευές κινητών τηλεφώνων, συσκευή πλοήγησης, φορητός Η/Υ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, η προέλευση των οποίων ερευνάται, και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Ασφαλιστήρια συμβόλαια και εκκαθαριστικά σημειώματα τρίτων προσώπων.

Επίσης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε δύο οικίες του 54χρονου, από όπου κατασχέθηκαν τρεις τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ψηφιακό αντιγραφικό-αναπαραγωγικό μηχάνημα, ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και 13 κλειδιά αυτοκινήτων, διαφόρων τύπων.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, ενεργώντας είτε από κοινού είτε κατά μόνας και δρώντας κυρίως σε χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος μήνα (Οκτώβριος 2011), τα μέλη της συμμορίας διέπραξαν 14 διαρρήξεις σταθμευμένων αυτοκινήτων, μία κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος και μία κλοπή σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Από τα διαρρηγμένα αυτοκίνητα αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.200 ευρώ και των 220 LEI, δύο τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, πιστωτικές κάρτες, κάρτες ανάληψης, βιβλιάρια καταθέσεων, προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών.

Εξιχνιάσθηκε μάλιστα περίπτωση, κατά την οποία οι συλληφθέντες, χρησιμοποιώντας κάρτα ανάληψης, την οποία είχαν αφαιρέσει από αυτοκίνητο που διέρρηξαν, μετέβησαν σε τραπεζικό υποκατάστημα και προέβησαν σε ανάληψη χρηματικού ποσού, ύψους 1.200 ευρώ.

Σημειώνεται ότι εις βάρος του 54χρονου δράστη εκκρεμεί δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Εις βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της «σύστασης συμμορίας», των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης», των «κλοπών τροχοφόρων» και της «απάτης με Η/Υ».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης