Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών στα Τρίκαλα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, 15:38
Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών στα Τρίκαλα
Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα τα Τρίκαλα, προχώρησε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και αξιοποίηση πληροφοριών η Ασφάλεια της πόλης.

Αφού εξέτασαν δεκάδες φωτογραφίες και έγγραφα καθώς και πληροφορίες από τις οικονομικές εφορίες, διαπίστωσαν ότι έξι άνδρες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Η συμμορία απαρτιζόταν από έναν 54χρονο, τον ιθύνοντα νου της σπείρας, καθώς και ακόμη τέσσερα άτομα ηλικίας 28, 34 και 36 ετών, όλοι Ρομά, αλλά και έναν αλλοδαπό ηλικίας 31 ετών.

Οι προαναφερθέντες κατηγορούνται για 40 κλοπές και διαρρήξεις εις βάρος κατοικιών στις παρυφές της πόλης των Τρικάλων, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσαφικά, μετρητά και χρυσές λίρες συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

Επίσης, κατηγορούνται για μία ληστεία εις βάρος γυναίκας, όπου με χρήση βίας απέσπασαν το ποσό των 10.000 ευρώ και για κλοπή 5 πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, οι οποίες χρησιμοποιούνταν για τις μετακινήσεις των μελών του κυκλώματος.

Στο πλούσιο κατηγορητήριό τους και βάσει της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης στερούνται ατομικής εργασίας, αλλά διαθέτουν πολυτελή και μεγάλου κυβισμού επιβατικά αυτοκίνητα και πραγματοποιούν συχνές μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, γεγονός που κατά την αστυνομία στοιχειοθετεί την κατηγορία της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Οι έρευνες της Ασφάλειας Τρικάλων συνεχίζονται και αναζητούνται και άλλοι δράστες του κυκλώματος.

Παράλληλα, αναζητούνται τα κλοπιμαία, τα οποία εκτιμάται ότι ίσως έχουν πωληθεί σε κλεπταποδόχους.

Πηγή: trikalanews

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, 15:38