Εξαμελής σπείρα, που έκλεβε οχήματα και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσε, διαθέτοντας τα ανταλλακτικά τους στην αγορά, με αρχηγό υπόδικο για υπόθεση εμπορίας κοκαΐνης, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Τα πέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 37 έως 70 ετών, συνελήφθησαν έπειτα από ειδική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής την περασμένη Τρίτη. Όσον αφορά τον 63χρονο αρχηγό της οργάνωσης, είναι υπόδικος στις φυλακές Μαλανδρίνου, αφού είχε συλληφθεί, πριν από ένα μήνα, για προμήθεια και εμπορία κοκαΐνης βάρους 382 κιλών, η οποία είχε κατασχεθεί στο Εκουαδόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε καταστήματα, αποθήκες, οικίες και οχήματα και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κινητήρων αυτοκινήτων, οχήματα, ειδικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την κλοπή οχημάτων καθώς και πλήθος ανταλλακτικών. Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εκτιμάται η συμμετοχή των δραστών σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, πλαστογραφίες, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 63χρονος αρχηγός της σπείρας συντόνιζε και επόπτευε τα υπόλοιπα μέλη με τη βοήθεια 37χρονου συγγενικού του προσώπου, που επίσης συνελήφθη. Και οι δύο κατηγορούμενοι ήταν ιδιοκτήτες εταιρειών, που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία τρακαρισμένων οχημάτων και την πώληση εξαρτημάτων τους.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, αγόραζαν τρακαρισμένα οχήματα με σοβαρές συνήθως ζημιές και βλάβες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με τα εξαρτήματα, που προέρχονταν από τα κλεμμένα οχήματα, τα επισκεύαζαν, ενώ στη συνέχεια, είτε τα πωλούσαν είτε τα χρησιμοποιούσαν στις εταιρείες ενοικιάσεων που διέθεταν.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν δέκα έρευνες σε σπίτια, οχήματα, αποθήκες και καταστήματα σε περιοχές της Αττικής, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Σαράντα οκτώ κινητήρες αυτοκινήτων με πλαστογραφημένους ή παραποιημένους αριθμούς πλαισίου, 3 ΙΧ, 3 ΙΧ φορτηγά, πλήθος από ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την κλοπή οχημάτων, μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών αυτοκινήτων,
εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων και το χρηματικό ποσό των 3.720 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές και είναι σεσημασμένοι κατά περίπτωση για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, απάτες, πλαστογραφίες και ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης