Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών στην Κόρινθο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 14:51
Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών στην Κόρινθο
Επτά άτομα ηλικίας από 18 έως 23 ετών καθώς και ένας ανήλικος συνελήφθησαν προχθές, κατηγορούμενοι για σωρεία κλοπώς και ληστειών στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 20 περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, καθώς και 125 περιπτώσεις κλοπών στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Βέλου - Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 14 άτομα, από τους οποίους οι δέκα είναι ηλικίας από 18 έως 37 ετών και τέσσερις ανήλικοι, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, από τις αρχές του 2017 έως και προχθές (12.9.2017), στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Βέλου - Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά 19 περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είτε πλησίαζαν πεζούς είτε έμπαιναν σε οικίες και αφού τους απειλούσαν με όπλα ή ασκούσαν σε βάρος τους σωματική βία, αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά κ.α..

Όπως επιπλέον προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στις παραπάνω περιοχές και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διέπραξαν συνολικά:

• 72 κλοπές και δεκατέσσερις 14 απόπειρες κλοπής οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και πυρκαγιά σε ένα από τα παραπάνω οχήματα που είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτό.
• Πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής αντικειμένων και εξαρτημάτων από οχήματα.
• 17 κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπής σε καταστήματα-επιχειρήσεις.
• Οκτώ κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες.
• Τρεις αρπαγές τσαντών.

Το σύνολο των παραπάνω αφαιρεθέντων οχημάτων και μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 14:53