Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας «ανατίναζαν» μηχανήματα Α.Τ.Μ. σε περιοχές της Εύβοιας.

Τρία μέλη της ομάδας συνελήφθησαν, ενώ ένα ακόμη ταυτοποιήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, για τα οποία διαπιστώθηκε η συνδρομή τους στην εγκληματική ομάδα.

Οι ανωτέρω εμπλέκονται σε 4 συνολικά περιπτώσεις, σε μία εκ των οποίων κατάφεραν να αφαιρέσουν, μετά την ανατίναξη του Α.Τ.Μ., περισσότερα από 100.000 ευρώ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι 3 συλληφθέντες εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα κοντά σε super market στη Χαλκίδα, λίγο πριν επιχειρήσουν την ανατίναξη Α.Τ.Μ., που ήταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη του καταστήματος.

 

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε όχημα των δραστών, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, ζεύγη γαντιών, σκούφος full face κ.α.

Επίσης, σε κοντινό εγκαταλελειμμένο κτήριο, οι συλληφθέντες είχαν κρύψει μπουκάλα υγραερίου με εύφλεκτο αέριο.

Τα μέλη της ομάδας προέβαιναν στην κλοπή οχημάτων και μετά την ολοκλήρωση των εγκληματικών τους ενεργειών, τα έκαιγαν και τα κατέστρεφαν ολοκληρωτικά.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν ακόμη 4 δοχεία που περιείχαν εύφλεκτα υγρά , κατάλληλα για την παρασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών, συσκευή αποτελούμενη από 2 μεταλλικές μπουκάλες, που περιείχαν εύφλεκτα αέρια (ασετιλίνη – οξυγόνο), μανόμετρα, ζυγαριά ακριβείας, μπαταρίες διαφόρων τύπων και καλώδια κατάλληλα για την δημιουργία σπινθήρα ανάφλεξης, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κ.α.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάφορα ποινικά αδικήματα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης