Η πολύμηνη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών οδήγησε στην εξακρίβωση της δράσης εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εννέα ατόμων, δύο γυναικών και επτά ανδρών, ηλικίας από 24 έως 56 ετών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι δράστες από τον Ιούλιο του 2015 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους. Ειδικότερα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, πήγαιναν στα σπίτια των θυμάτων και προφασιζόμενοι κίνδυνο πρόκλησης βραχυκυκλώματος ή πυρκαγιάς από τον δήθεν ελαττωματικό ηλεκτρολογικό πίνακα, τους έπειθαν για την αντικατάστασή του.

Ακολούθως κατάφερναν να τους πείσουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά σε σημεία της οικίας για δήθεν προστασία τους κατά τη διάρκεια των υποτιθέμενων εργασιών και στη συνέχεια αποσπώντας την προσοχή τους τα αφαιρούσαν.

Σημειώνεται ότι για να γίνονται πιο πειστικοί επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με κάποιο από τα μέλη του κυκλώματος, παρουσιάζοντάς το ως τον υποτιθέμενο προϊστάμενό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, κατά περίπτωση άλλο μέλος του κυκλώματος είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου», αναμένοντας σε όχημα διαφυγής έξω από τα σπίτια των θυμάτων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί επτά περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα έξι από αυτές σε περιοχές της Πέλλας και μία στη Δράμα, ενώ η συνολική λεία τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων, ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον  εισαγγελέα πρωτοδικών Γιαννιτσών.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης