Για σωματεμπορία συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι υπήκοοι, στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Κατηγορούνται ότι επρόκειτο να πουλήσουν μία 22χρονη συμπατριώτισσά τους, αντί 2.700 ευρώ, σε άλλους σωματέμπορους με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή της.

Αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς είχαν πληροφορίες για τη δράση των τριών κατηγορουμένων, εκ των οποίων ένας 39χρονος, μία 38χρονη κι ένας 52χρονος. Σε «ραντεβού» που κλείστηκε με τους δράστες εμφανίστηκε ένας αστυνομικός ως δήθεν υποψήφιος αγοραστής της κοπέλας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω οι τρεις Βούλγαροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες είχαν πείσει την 22χρονη να έρθει στην Ελλάδα, με την υπόσχεση ότι θα της βρουν μία αξιοπρεπή δουλειά για να βγει από την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τη στιγμή που η κοπέλα πείστηκε να ξενιτευτεί, οι τρεις Βούλγαροι την κρατούσαν παράνομα, ενώ εξετάζεται εάν την εξέδιδαν σε πελάτες έναντι αμοιβής.

Στη νεαρή γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα φιλοξενηθεί σε μονάδα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ή ειδικό κέντρο φιλοξενίας.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης