Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασπροπύργου εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην περιοχή Νεόκτιστα.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της τετάρτης, συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά, ηλικίας 18, 21, 28 και 43 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες κλοπών, απειλές, εξύβριση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει τον τελευταίο χρόνο εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χρημάτων, κοσμημάτων και διαφόρων αντικειμένων από σπίτια στον Ασπρόπυργο. Οι δράστες, στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους των οικιών ή από γείτονες, τους λήστευαν με τη χρήση σωματικής βίας και απειλές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η σπείρα έχει διαπράξει 30 ληστείες και κλοπές. Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης