Η λεία της σπείρας των διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ. Οι συλληφθέντες ήταν όλοι γνώριμοι στις διωκτικές αρχές και είχαν συνολικά σχηματιστεί σε βάρος τους 130 δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα!

Δρούσαν εδώ και μήνες «χτυπώντας» σε περιοχές δίπλα στην Αττική οδό όπου υπήρχε εύκολη πρόσβαση. Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας κατάφερε να συλλάβει δώδεκα άτομα και να εξιχνιάσει 46 διαρρήξεις σε σπίτια, 13 απόπειρες, μια κλοπή οχήματος και έναν εμπρησμό οχήματος. Συγκεκριμένα, είχαν διαρρήξει σπίτια στις περιοχές του Χαλανδρίου, των Βριλήσσιων, της Κηφισιάς, του Πόρτο Ράφτη και της Ραφήνας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί τα μέλη της συμμορίας μιλούσαν στην γλώσσα των Ρομά για να μην τους καταλαβαίνουν οι αρχές και κάποιες φορές έκαναν λόγο για «Στρατό» ή «άλογα» με τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι αναφέρονταν σε περιπολικά της Άμεσης Δράσης ή σε μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. «Από την έρευνα που κάναμε όλο το χρονικό διάστημα μέχρι να τους συλλάβουμε, διαπιστώσαμε ότι τα μέλη της σπείρας ενώ έπαιρναν επιδόματα από την Πολιτεία, χρωστούσαν χρηματικά ποσά σε δημόσιους οργανισμούς, εφορίες κτλ» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Είχαν ως ορμητήριο γειτονικές περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων και επέλεγαν σπίτια που είχαν εύκολη πρόσβαση. Αρχικά απενεργοποιούσαν τα συστήματα συναγερμού και βιντεοσκόπησης των σπιτιών και «χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα, είτε κλεμμένα είτε νοικιασμένα και τοποθετούσαν σ’ αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας». Παραβίαζαν παράθυρα και μπαλκονόπορτες και σαν ακροβάτες αναρριχούνταν στα μπαλκόνια. Στη συνέχεια, με λοστούς διερρήγνυαν τα παραθυρόφυλλα και άρπαζαν από το εσωτερικό των σπιτιών χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Αν ήταν… άτυχοι και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών ήταν μέσα τότε «προσποιούνταν τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας, τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ή τους απεσταλμένους του Δημάρχου της περιοχής». Έπειθαν τα θύματα τους να τους επιτρέψουν την είσοδο και οι συνεργοί τους έκαναν άνω κάτω όλα τα δωμάτια.  

Η λεία κατέληγε σε ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους ενώ «ξέπλεναν» τα έσοδα τους αγοράζοντας αυτοκίνητα, οικόπεδα. Όσον αφορά στον αρχηγό της οργάνωσης, σύμφωνα με την αστυνομία, λειτουργούσε επιχείρηση με χαλιά στο όνομά του. 

«Διενεργήθηκαν 15 έρευνες σε οικίες και μία έρευνα σε κατάστημα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

-6- κυνηγετικά όπλα 

-2- αεροβόλα όπλα 

πλήθος φυσιγγίων 

μαχαίρια 

κοσμήματα και ρολόγια 

ηλεκτρονικές συσκευές 

κινητά τηλέφωνα 

βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικές κάρτες 

μικροποσότητα κάνναβης και ναρκωτικά δισκία 

-14.000- ευρώ 

διαρρηκτικά εργαλεία 

κροτίδες 

ξύλινο κλομπ 

-12- αυτοκίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιοποίησε η αστυνομία, ότι είχαν κρύψει χρήματα ακόμα και μέσα στους τοίχους.

 

 

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης