Μεγάλη επιχείρηση αλλά και έφοδοι της αστυνομίας, σε σπίτια και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 12 άτομα και συγκεκριμένα δέκα υπήκοοι Αλβανίας και ένα ζευγάρι Ελλήνων, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 3.600 μικρο-συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους πάνω από 16 κιλά, κοκαΐνη και άλλες ουσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επιχείρηση σχεδίασε και συντόνισε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής και σε αυτή συμμετείχαν και ομάδες της ΕΚΑΜ και άλλες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την ανάληψη ευθύνης για την δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου με ψευδώνυμο Χαμπίμπι, (ο οποίος φέρεται ότι ήταν άνθρωπος των εμπόρων ναρκωτικών), από τις «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», που εμφανίζονται ως «φρουροί και τιμωροί».

Ωστόσο, όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός, η αστυνομική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί από καιρό από την Δίωξη Ναρκωτικών, είχαν γίνει παρακολουθήσεις μέσα στα Εξάρχεια και είχαν εντοπιστεί χώροι και κρυψώνες της μαφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αξιωματικός κάνει λόγο για σημαντική επιτυχία, καθώς εξαρθρώθηκε μια εγκληματική οργάνωση που δρα στην περιοχή των Εξαρχείων τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια και είχε γίνει φόβητρο της περιοχής, ενώ έχουν υπάρξει και άλλες συγκρούσεις με ομάδες αναρχικών.

Την Τρίτη αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής, αφού ολοκληρωθεί η έρευνα και η προανάκριση.

Δηλώσεις Τόσκα στη Βουλή

Την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και Κωνσταντίνου Καραγκούνη, και της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η επιχείρηση δεν αποτέλεσε προϊόν πιέσεων των ημερών για την κατάσταση στα Εξάρχεια, αλλά ήταν αποτέλεσμα «συστηματικής δουλειάς» που πραγματοποιήθηκε «με αθόρυβο και χειρουργικό τρόπο. Η αστυνομία κινήθηκε αποτελεσματικά και κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης» σημείωσε.
«Θα έχουμε τάξη εκεί που πρέπει, δεν θέλουμε ασφάλεια στρατοπέδου συγκέντρωσης» τόνισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε ότι «τόσα χρόνια τα προβλήματα κουκουλώνονταν και καλύπτονταν κάτω από το χαλί και τώρα προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης