Έξι θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου όρισε ο Π. Τατούλης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 18:22
Έξι θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου όρισε ο Π. Τατούλης
Έξι θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και είκοσι τέσσερις εντεταλμένους συμβούλους όρισε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ενώ ιδιαίτερη θέση μεταξύ των εντεταλμένων συμβούλων, και μάλιστα με δικαίωμα υπογραφής, έχει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου, ο οποίος θα ασχολείται με θέματα διεθνών σχέσεων και με τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ειδικότερα, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι: Περικλής Μαντάς, περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, με αρμοδιότητα θέματα Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας. Κωνσταντίνα Νικολάκου, περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας, με αρμοδιότητα θέματα υποδομών, δικτύων και χωροταξίας. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας, με αρμοδιότητα θέματα οικονομικών, διαφάνειας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εκτέλεσης προϋπολογισμού. Βασίλης Σιδέρης, περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας, με αρμοδιότητα θέματα Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Φάνης Στεφανόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας, με αρμοδιότητα θέματα Κοινωνικής Οικονομίας, Αλληλεγγύης και τόνωσης της Απασχόλησης. Ηλίας Στρατηγάκος, περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας, με αρμοδιότητα θέματα Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνοτροφίας.

Από την Περιφέρεια επισημαίνεται ότι ο κύριος όγκος των διοικητικών αρμοδιοτήτων της θα μεταβιβαστεί με απόφαση του περιφερειάρχη, στους γεωγραφικούς αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, Αρκαδίας Ευάγγελο Γιαννακούρα, Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη, Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα και Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.
Επιπλέον, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ορίστηκε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Σε δήλωσή του για τους ορισμούς των αντιπεριφερειαρχών, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι, «ο θεσμός του Καλλικράτη εισέρχεται στη φάση ωρίμασής του και η διαδικασία ανάθεσης των αρμοδιοτήτων στους αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους συμβούλους αποτελεί ύψιστη πολιτική στιγμή για την Πελοπόννησο». Προσέθεσε δε πως «σε μια περίοδο που το κεντρικό κράτος κλονίζεται πολιτικά και δομικά, ο θεσμός του Καλλικράτη αποτελεί με τη σημερινή διάρθρωσή του το τελευταίο ανάχωμα-πυλώνα της δημοκρατίας και της προόδου».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 18:22