Ποινική δίωξη για έξι πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας στους 20 από τους 21 συλληφθέντες από τη χθεσινή διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Σε βάρος των συλληφθέντων σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες. Για την πρώτη, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Για τη δεύτερη δικογραφία ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανήλικη 17 ετών αφέθηκε ελεύθερη. Και οι 20 παραπέμφθηκαν να δικαστούν, αύριο Δευτέρα, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Κατά την έξοδο τους φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών και υπέρ των καταλήψεων.

Νωρίτερα, κατά τη μεταγωγή τους στην Εισαγγελία επικράτησε ένταση έξω από τα δικαστήρια, όταν οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, τους πέταξαν πέτρες, πλαστικά μπουκάλια, καφέδες, ακόμη και πλαστικές καρέκλες από τις καφετέριες επάνω στην πλατεία. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.

Φιλικό πρόσωπο ενός εκ των συλληφθέντων πέταξε σακούλα με ρούχα εναντίον των τηλεοπτικών συνεργείων.
Οι περισσότεροι εκ των συγκεντρωμένων στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν μέχρι αργά στο εσωτερικό των δικαστηρίων, αλλά και επί της οδού Ευελπίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Καρέ – καρέ η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης