Έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή των Αχαρνών. Ειδικότερα, οι πέντε ενήλικοι, από 18 έως 50 ετών, καθώς και ο ανήλικος, συνελήφθησαν στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει συμμορία, που νόθευε, αποθήκευε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έκρυβαν τα ναρκωτικά σε μικρές ποσότητες και σε διάσπαρτα σημεία σε χωράφια κοντά στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, ενώ την επιτήρηση αυτών την ανέθεταν σε παιδιά, στα οποία υποδείκνυαν να παίζουν στον συγκεκριμένο χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, οι δράστες εντόπιζαν χρήστες ναρκωτικών που πήγαιναν στην περιοχή και τους καθοδηγούσαν σε σημεία αγοράς. Εκεί τους περίμεναν άλλα μέλη της σπείρας και ανάλογα με το είδος του ναρκωτικού που επιθυμούσαν, τους οδηγούσαν σε παραπήγματα. Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για την αγοραπωλησία, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που ήταν επιφορτισμένα με αυτόν τον ρόλο, πήγαιναν στα χωράφια και «ξέθαβαν» την συγκεκριμένη ποσότητα, την οποία παρέδιδαν στους ενδιαφερόμενους.

Από τις αστυνομικές έρευνες σε οικίσκους και χώρους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 195 γραμμάρια κάνναβης, 18 γραμ. ηρωίνης, 14 γραμ. κοκαΐνης, 163 γραμ. νοθευτικής ουσίας, 49 ναρκωτικά δισκία, ένα πιστόλι, το χρηματικό ποσό των 5.677 ευρώ και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης