Εξήλθε του Παναγίου Τάφου ο Θεόφιλος Γ’

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Απριλίου 2011, 14:21
Εξήλθε του Παναγίου Τάφου ο Θεόφιλος Γ’
Λίγα λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι εξήλθε του Παναγίου Τάφου, μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ’, κρατώντας 33 κεριά –όσα τα χρόνια που έζησε ο Χριστός- με το Άγιο Φως.

Με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα, μέσα σε ζητωκραυγές πλήθους πιστών ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' έφερε, όπως κάθε χρόνο, το αναστάσιμο φως σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, μέσα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων.

Νωρίτερα, ο τάφος είχε σφραγιστεί με κερί, ενώ εκπρόσωποι των δογμάτων αλλά και η αστυνομία είχαν ελέγξει προσεκτικά το χώρο για να αποκλείσουν την ύπαρξη εστίας φωτιάς.  Το Άγιο Φως ήρθε και πάλι στη γη ενώ το πλήθος των προσκυνητών δεν συγκρατούσε τον ενθουσιασμό του ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Όταν βγήκε ο Πατριάρχης από το Ναό του Τάφου με τις δάδες των 33 κεριών, όλοι έσπευσαν να πάρουν το φως από τα χέρια του, μέσα σ΄ένα κλίμα κατάνυξης.

Το Άγιο Φως μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Θάνου και εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Τιμές αρχηγού κράτους θα αποδοθούν κατά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Ελευθέριος Βενιζέλος γύρω στις 19:00 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Με καθυστέρηση αναχώρησε η ελληνική αποστολή για τα Ιεροσόλυμα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Απριλίου 2011, 10:14

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Απριλίου 2011, 16:39