Τα εξήντα της χρόνια γιόρτασε το βράδυ της Δευτέρας (11/6), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ). Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το έργο και την προσφορά της εταιρείας στον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας.

Το 1958 μία ομάδα φωτισμένων ανθρώπων με τις υποδείξεις και την ενθάρρυνση του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα Γεωργίου Παπανικολάου, δημιούργησαν την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Από τότε που ξεκίνησαν οι ολιγάριθμοι πρωτοπόροι σ’ ένα μικρό γραφείο στην πλατεία Κάνιγγος έως σήμερα, που χιλιάδες μέλη και φίλοι εθελοντές εργάζονται για τους σκοπούς της σε 115 παραρτήματα σ’ όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε ένα εντυπωσιακό σε εύρος και επίδραση έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έτσι, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι η μεγαλύτερη και παραγωγικότερη ιατροκοινωνική οργάνωση στον χώρο της ογκολογίας και μία από τις μεγαλύτερες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ευάγγελος Φιλόπουλος. Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε το πολυσχιδές έργο που έχει παραχθεί και ανακοινώθηκαν τα νέα προγράμματα της ΕΑΕ, όπως, πρόγραμμα εφήβων, πανελλήνια εκστρατεία για εθελοντές μυελού των οστών, ιαματική ζωοφιλία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκε η Βουλή των Ελλήνων, ο Ελληνικός Στρατός, το Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, οργανώσεις και πολίτες που έχουν προσφέρει στον αντικαρκινικό αγώνα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του πρωτοποριακού θεατρικού έργου «Παρ’ όλα αυτά» με πρωταγωνίστριες γυναίκες που έχουν δοκιμαστεί από τη νόσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης