Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήραν οι τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη χθεσινοβραδινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον έναν από τους ενστόλους χορηγήθηκε οξυγόνο, καθώς είχε βεβαρημένο παρελθόν με αναπνευστικά προβλήματα.

Άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι και χρειάστηκε να γίνουν ράμματα. Ο τρίτος αστυνομικός έχει χτυπήσει το πόδι του, καθώς στην προσπάθειά του να ξεφύγει κρύφτηκε μεταξύ δύο αυτοκινήτων και υπέστη ελαφριά εξάρθρωση. Ο τέταρτος ήταν πιο ελαφρά απ’ όλους, σύμφωνα με τους γιατρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο οι ώρες περνούν, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση φαίνεται να καταλήγουν ότι στόχος των δραστών ήταν αρχικά οι αστυνομικοί της πεζής περιπολίας που εκείνη την ώρα κάθονταν έξω από καφετέρια της περιοχής. Στη συνέχεια, έριξαν «βροχή» από μολότοφ προς τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, στη σκοπιά αλλά και στην είσοδο του τμήματος.

Αστυνομικός που εκείνη την ώρα ήταν στο τμήμα περιέγραψε την επίθεση μιλώντας σε συναδέλφους του: «Τα άτομα ήρθαν από την πλευρά της Πατησίων και της πλατείας Κάνιγγος. Ο σκοπός του τμήματος γλύτωσε την τελευταία στιγμή, καθώς, ευτυχώς, οι μολότοφ έπεφταν και έσβηνε αμέσως η φωτιά, ενώ ο ίδιος πρόλαβε και μπήκε μέσα στην αλεξίσφαιρη σκοπιά και έκλεισε την πόρτα. Διαφορετικά θα είχε καεί ζωντανός».

Οι δράστες, μετά την επίθεση που κράτησε ελάχιστα λεπτά, διέφυγαν από την οδό Χαλκοκονδύλη και χάθηκαν στα γύρω στενά. Παρά τις αναζητήσεις στην περιοχή, δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης