Τέλος στην εγκληματική δραστηριότητα ένοπλου δράστη ληστειών έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από εμπεριστατωμένη και συστηματική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας σχημάτισαν δικογραφία για «Ληστεία κατ’ εξακολούθηση», «Απείθεια» και παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Πρόκειται για έναν άνδρα, 50 ετών, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης τις μεσημβρινές ώρες της 03-12-2014, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου και με την απειλή καραμπίνας αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 761 ευρώ.

Επίσης, τις βραδινές ώρες της 31-12-2014, με την απειλή κυνηγετικού όπλου, αφαίρεσε από ζαχαροπλαστείο στην περιοχή της Ανάληψης το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την τέλεση των πράξεων, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες, απέκρυπτε την κοντόκαννη καραμπίνα εντός χάρτινης σακούλας, την οποία είχε επενδύσει κατάλληλα με μονωτική ταινία, καθιστώντας την έτσι ανθεκτική στο βάρος του όπλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

– τρία κυνηγετικά όπλα
– πληθώρα μερών και εξαρτημάτων κυνηγετικών όπλων (προεκτάσεις κάννης, κοντάκια, θήκες)
– ένα αεροβόλο όπλο
– 993 κυνηγετικά φυσίγγια
– μία φυσιγγιοθήκη-ζώνη
– 18 σουγιάδες και μαχαίρια
– ένα πολυεργαλείο και ένας κόφτης
– δύο ζευγάρια κιάλια
– ένας φορτιστής μπαταρίας φορητού ασυρμάτου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης