Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας η ανθρωποκτονία που είχε διαπραχθεί σε βάρος 97χρονου, στο Βενεράτο του Ηρακλείου, στις 25 Μαΐου 2011.

Το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία. Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Μαΐου στο σπίτι του από ασφυξία, αφού οι δράστες τον είχαν φιμώσει με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούσε ν’ ανασάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ανθρωποκτονία, ληστεία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με το διοικητή Ασφαλείας, το κίνητρο ήταν σαφέστατα η ληστεία.

Όπως προέκυψε, 49χρονος ημεδαπός ενεργώντας ως ηθικός αυτουργός και έχοντας πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση του θύματος, σχεδίασε από κοινού με έναν 33χρονο αλλοδαπό τη ληστεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο 33χρονος χρησιμοποίησε το 19χρονο και τον 25χρονο αλλοδαπό για να μπουν στο σπίτι να ληστέψουν τον 97χρονο.

Οι παραπάνω μπήκαν ημέρα μεσημέρι στο σπίτι του ηλικιωμένου, τον φίμωσαν και τον έδεσαν, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο και άρπαξαν περίπου 300 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης