Δέκα έξι άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Μεσσηνία, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε και στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 669 άτομα, εκ των οποίων 489 ήταν Έλληνες και 180 αλλοδαποί, καθώς και σε 573 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 111 άτομα, από τα οποία 58 ήταν Έλληνες και 53 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 54 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 279 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

• Τρία άτομα, για ναρκωτικά. Ειδικότερα στην περιοχή της «Τέντας» το πρωί της Τετάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνελήφθησαν μια 21χρονη και ένας 23χρονος γιατί κατείχαν από κοινού 3,3 γραμμ. χασίς. Από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ συνελήφθη ένας 18χρονος στη συνοικία Αγ. Δημήτριος στην Καλαμάτα διότι κατείχε 2,3 γραμμ. χασίς.
• Τέσσερα άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Δύο άτομα, για καταδικαστικά έγγραφα. Συγκεκριμένα μια 40χρονη για απόφαση του Πταισματοδικείου για ΚΟΚ και ένας 45χρονος Ρομά γιατί σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας έπρεπε να παρέχει κοινωφελή εργασία σε Δήμο, εξαιτίας ποινής που του είχε επιβληθεί, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις ώρες που του είχαν ορισθεί.
• Πέντε άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάσεις

Επίσης, στα πλαίσια της επιχείρησης, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή που είχε γίνει στο κυλικείο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 20 Νοεμβρίου του 2016.
Τότε ο δράστης είχε αφαιρέσει φαγώσιμα και στυλό αξίας 200 ευρώ και το ποσό των 10 ευρώ σε κέρματα. Από τις έρευνες προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ένας 16χρονος και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Τέλος, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε και μία απόπειρα κλοπής που είχε γίνει στις 22 Νοεμβρίου του 2014 στο Φιλοσοφικό Κέντρο στα Αρφαρά. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου Ρομά, για απόπειρα κλοπής. Ο δράστης είχε μπει μέσα στο χώρο σπάζοντας ένα τζάμι, αλλά δεν αφαίρεσε κάτι. Η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε από αποτύπωμα που άφησε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Πηγή: tharrosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης