Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, δυο ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 16 και 13 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπές.

Ειδικότερα ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κω, αλλά και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι δυο ανήλικοι το χρονικό διάστημα από τις 21 έως και τις 23 Απριλίου 2012 διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις καταστημάτων στην πόλη της Κω και συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Το χρονικό διάστημα από 21 έως 23-04-2012 διέρρηξαν κατάστημα (ηλεκτρικών ειδών) και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα αξίας 340 ευρώ.

-Την 22-04-2012 πρωινές ώρες μπήκαν σε κατάστημα (φωτογραφείο) και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και 6 φωτογραφικές μηχανές συνολικής αξίας 3.750 ευρώ.

-Την 23-04-2012 πρωινές και απογευματινές ώρες αντίστοιχα, διέρρηξαν δυο καταστήματα (ένα οβελιστήριο και ένα οπωροπωλείο) και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες έδωσαν σε 71χρονο ημεδαπό μια κλεμμένη φωτογραφική μηχανή, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο.

Ο 71χρονος δεν συνελήφθη λόγο παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δισκογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος οδηγήθηκαν χθες στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω. Το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κω.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης