Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν το διπλό «χτύπημα» στη Φθιώτιδα το βράδυ της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου, όταν οι τρεις δράστες αρχικά λήστεψαν ζευγάρι στο σπίτι τους στην Αρκίτσα και στη συνέχεια λήστεψαν το πρατήριο στο 16ο χλμ Λαμίας-Δομοκού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, πρόκειται για δυο 27χρονους αλλοδαπούς, που διέμεναν στη περιοχή της Λαμίας, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωρίσθηκαν και από τα θύματα τους, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να ταχτοποιήσουν και τον τρίτο της αδίστακτης συμμορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To μπλε Subaru Forester, που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί και στις δυο ληστείες, εντοπίστηκε στα Γιάννενα και αυτό κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι οι δράστες προσπάθησαν να περάσουν στην Αλβανία. Το αυτοκίνητο το είχαν πάρει από θύμα τους στην περιοχή της Κορινθίας που είχαν ληστέψει, πριν έρθουν στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας αννήκουν στην εγκληματική ομάδα, που είχε συσταθεί και έκανε μεγάλο αριθμό ληστειών, σε Κεντρική Ελλάδα και Πελοπόννησο. Την συμμορία αποτελούσαν περίπου επτά άτομα και δρούσαν κατά περίπτωση σε μικρότερες ομάδες, αφού κάποια από τα μέλη διέμεναν στην Φθιώτιδα και άλλα σε Αχαΐα και Κορινθία.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν τον Σεπτέμβριο να συλλάβουν στο Κιάτο τρία μέλη της σπείρας, που είχαν κάνει σωρεία ληστειών σε Κορινθία, Αχαΐα και Φθιώτιδα. Μάλιστα, σε μία ληστεία στον Πύργο Κορινθίας είχαν σκοτώσει έναν ηλικιωμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας όμως, κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης. Είναι αυτοί που είχαν εγκαταλείψει ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στην είσοδο της Λαμίας στη μέση του δρόμου και διέφυγαν τρέχοντας προς Ροδίτσα.

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα μέλη της συμμορίας «λούφαξαν» για κάποιο χρονικό διάστημα και τώρα ξαναβγήκαν στην ενεργό δράση. Πρόκειται για ιδιαίτερα σκληρούς και βαριά οπλισμένους κακοποιούς, οι οποίοι δεν αποκλείεται να είναι και αυτοί που εκτέλεσαν τον 45χρονο πρατηριούχο στο Νέο Μοναστήρι.

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε πολλές περιοχές και προς πολλαπλές κατευθύνσεις, αφού κανείς ακόμα δεν ξέρει μέχρι που φθάνουν τα πλοκάμια της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των μελών της.

Διαβάστε επίσης Θρίλερ με το αυτοκίνητο των βιαστών της Πάτρας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 22:13

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: lamiareport

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης