Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις εκβίασης καταστηματαρχών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, 11:56
Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις εκβίασης καταστηματαρχών
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο άτομα, ηλικίας 38 και 47 ετών, ομογενής και αλλοδαπός αντίστοιχα, οι οποίοι μετερχόμενοι απειλές κατά ιδιοκτητών καταστημάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές στις επιχειρήσεις και με το πρόσχημα παροχής προστασίας, απαιτούσαν εκβιαστικά από τα θύματά τους διάφορα χρηματικά ποσά.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για «Απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», «Εκβίαση», «Πλαστογραφία», «Παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας», παράβαση του Νόμου που αφορά στη νόμιμη λειτουργία Γραφείων Ιδιωτικών Ερευνών και παράβαση του «Νόμου Περί Όπλων».

Προηγήθηκε καταγγελία 56χρονης ιδιοκτήτριας καφέ-μπαρ, σύμφωνα με την οποία, την 20-09-2011, ο 38χρονος μαζί με συνεργούς του, προκάλεσε φθορές στο κατάστημά της που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, απαιτώντας εκβιαστικά το ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να μην επαναλάβει την πράξη του.

Χθες το απόγευμα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο ομογενής, όταν προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό που απαιτούσε.

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος θα παρέδιδε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού στον 47χρονο συνεργό του, οπότε και προσυμφωνήθηκε ραντεβού μεταξύ των δραστών. Στην προκαθορισμένη συνάντηση εμφανίστηκε ο 47χρονος για να παραλάβει το «μερίδιό» του, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τον Απρίλιο του 2011, προσέγγισαν και δεύτερη ιδιοκτήτρια κέντρου ψυχαγωγίας, από την οποία απέσπασαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, στις οικίες τους και σε επαγγελματικό χώρο του 47χρονου, βρέθηκαν και μαζί με πλήθος άλλων πειστηρίων κατασχέθηκαν:

• 1 ηλεκτρικός εκκενωτής (teaser),
• Κενά δελτία ταυτότητας Συλλόγου «Ιδιωτικών αστυνομικών»
• 2 κινητά τηλέφωνα,
• 1 ξύλινο γκλομπ ,
• δημοσιογραφικά μαγνητόφωνα,
• συσκευές καταγραφής ήχου,
• ηλεκτρονικές συσκευές
• μικρο-κασέτες καταγραφής ήχου

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, 12:00