Πήγαιναν στο νεκροταφείο να ανάψουν ένα κερί για τους δικούς τους ανθρώπους που είχαν «φύγει» και όταν επέστρεφαν στο αυτοκίνητό τους, έβλεπαν τα προσωπικά τους αντικείμενα να έχουν… εξαφανιστεί. Υπεύθυνοι, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ένας 49χρονος και ένας 39χρονος μαζί με τους συνεργούς τους οι οποίοι διαφεύγουν. Παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα έξω από το Γ’ Κοιμητήριο Αθηνών και έπαιρναν από το εσωτερικό ότι πολύτιμο έβρισκαν.

Τους εντόπισαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην περιοχή του Ασπροπύργου καθώς λίγη ώρα πριν είχαν σπάσει ένα τζάμι οχήματος, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που εξασφάλισε το zougla.gr, και είχαν αρπάξει μια τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά είδη. «Στη συνέχεια, διέφυγαν προς την περιοχή του Κερατσινίου όπου και απέρριψαν τα κλοπιμαία εντός νάιλον σακούλας σε θάμνο, με σκοπό να τα παραλάβουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Λίγο αργότερα, στην ίδια περιοχή, αφαίρεσαν από το εσωτερικό ανασφάλιστου οχήματος, τσαντάκι με χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα» ανέφερε το δελτίο τύπου της αστυνομίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπασμένο τζάμι αυτοκινήτου από τους δράστες

Όταν οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και έκαναν έρευνα βρήκαν στην κατοχή τους ένα κατσαβίδι, ένα σφυρί θραύσης τζαμιών και χρήματα. Μάλιστα, τα παλιότερα μέλη έκαναν… ιδιαίτερα μαθήματα στους νεότερους πώς να παραβιάζουν ένα τζάμι χωρίς να κάνουν θόρυβο. Στη συνέχεια, οι δυο συλληφθέντες έδιναν τα κλοπιμαία σε μισή τιμή σε έναν συνεργό τους ο οποίος τα πουλούσε σε κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών που διατηρεί στην περιοχή της Ομόνοιας. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 26 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα στο Γ’ Κοιμητήριο Αθηνών, που διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο δράσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο κατηγορούμενων, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξε ότι «δυο ομολογημένες πράξεις από ταλαιπωρημένους ανθρώπους, η αυτόματη «απόδοση δεκάδων άλλων κλοπών», με το γνωστό ανύπαρκτο modus operandi, συνθέτουν το σκηνικό μιας υποτιθέμενης ανακαλύψεως μιας «σοβαρής εγκληματικής ομάδας», χαρακτηρισμός που σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει την πραγματικότητα! Ένα σωστό δικαστήριο θα αποδώσει πλημμεληματική ενοχή και αντίστοιχη ποινή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης