Εξιχνιάστηκε, από την υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφαλείας Αττικής, η ανθρωποκτονία 54χρονου, που είχε διαπραχθεί στις Μαρτίου 2016, στον Νέο Κόσμο Αττικής. Συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 35 και 38 ετών, εκ των οποίων ο ένας είναι φυσικός αυτουργός και ο άλλος ηθικός. Για εμπλοκή στο ίδιο έγκλημα κατηγορούνται άλλα τρία άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού, ληστεία από κοινού τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου, ηθική αυτουργία από κοινού στην ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συρροή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα ήταν εισοδηματίας και ενοικίαζε ένα από τα ακίνητα που είχε σε άνδρα, ο οποίος απασχολούσε στον φούρνο που διατηρούσε έναν αλλοδαπό υπάλληλο. Ο 54χρονος τους είπε ότι είχε στο διαμέρισμά του πολλά χρήματα και χρυσές λίρες και αυτοί με τη σειρά τους πληροφόρησαν έναν Ρουμάνο, σεσημασμένο για ληστείες. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο Ρουμάνος ανέθεσε σε δύο άλλα άτομα να ληστέψουν τον 54χρονο, τον οποίο ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να βρουν τα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναζητείται ο αλλοδαπός υπάλληλος του φούρνου, ενώ άγνωστος έως στιγμής παραμένει ο δεύτερος φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας.

Η αστυνομία σε έρευνα, που έκανε στο σπίτι του θύματος, βρήκε επιμελώς κρυμμένες 239 χρυσές λίρες, χρηματικό ποσό 69.300 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης