Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία ενός άνδρα 30 ετών, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στις 13 Απριλίου 2013 το μεσημέρι, μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Φαίδωνος στη Δάφνη.

Ο 30χρονος είχε βρεθεί φιμωμένος και δεμένος στο υπνοδωμάτιό του, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δράστες είναι τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα τρεις άνδρες, ένας 20χρονος και δύο 27χρονοι και μία γυναίκα 24 ετών. Ο 20χρονος και η 24χρονη συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών το απόγευμα της 4ης Μαΐου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προερχόμενοι από Γερμανία, όπου είχαν διαφύγει.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 36.414,65 ευρώ και κοσμήματα, τα οποία προέρχονται από τη ληστεία-ανθρωποκτονία, καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, την οποία αποφάσισε και οργάνωσε η 24χρονη από κοινού με τους τρεις συνεργούς της. Ειδικότερα, η συλληφθείσα γνώρισε το θύμα μέσω ηλεκτρονικού «chatroom», έγιναν φίλοι και αφού πληροφορήθηκε την καλή οικονομική του κατάσταση, μαζί με τους υπόλοιπους δράστες αποφάσισαν να επιδιώξει να τον συναντήσει με στόχο να τον ληστέψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ημέρα της ληστείας, η 24χρονη μετέβη στο σπίτι του θύματος και σε ανύποπτο χρόνο άνοιξε την πόρτα στους συνεργούς της. Οι δράστες, εισήλθαν στην οικία του θύματος και κατά το χρόνο που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, χτύπησαν, έδεσαν και φίμωσαν τον 30χρονο, με αποτέλεσμα το θάνατο του.

Οι δύο συλληφθέντες δράστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί τους.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης