Ένας 27χρονος Αφγανός είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης του φόνου 20χρονου ομοεθνή του, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου», απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας. Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το βράδυ της Παρασκευής στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», φέροντας βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι γιατροί επιχείρησαν ανάνηψη, αλλά λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του

Όπως αναφέρει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του 27χρονου, ο οποίος, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ δύο ομάδων μεταναστών, πυροβόλησε με πιστόλι των 9 m.m., και τώρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έφθασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων και οπτικού υλικού που συνέλεξαν από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο τρεις κάλυκες από πιστόλι των 9 m.m., τέσσερα φυσίγγια, καθώς και οπτικό υλικό από τη συμπλοκή και τον πυροβολισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 27χρονος φέρεται να επιχείρησε να πυροβολήσει εναντίον της άλλης ομάδας περίπου 80 ατόμων που τους επιτέθηκαν μέσα στο χώρο του Λαδόπουλου και τόσο ο ίδιος όσο και ο 20χρονος ομοεθνής του βρέθηκαν ανάμεσα στα πυρά με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός στο έδαφος.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον ομάδας αλλοδαπών που συμμετείχε σε συμπλοκή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 20χρονος.

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ανθρωποκτονία σε βάρος 20χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν, που διαπράχθηκε προχθές το βράδυ στην Πάτρα.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη και συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 27χρονο αλλοδαπό, ομοεθνή του 20χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, ο δράστης, προχθές το βράδυ στην Πάτρα, έξω από πρώην εργοστάσιο, πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον ομάδας εβδομήντα περίπου αλλοδαπών ομοεθνών του, που συνεπλάκησαν με μικρότερη ομάδα αλλοδαπών, στην οποία άνηκε ο ίδιος και ο 20χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο τελευταίος.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού, εντόπισαν και κατέσχεσαν τέσσερα φυσίγγια και τρεις κάλυκες πιστολιού, καθώς και οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Επίσης, κατά την προανάκριση αξιοποιήθηκαν πλήρως από τους αστυνομικούς όλα τα πειστήρια που συλλέχθηκαν, με αποτέλεσμα την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του 27χρονου δράστη.
Επιπλέον, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ καθώς και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποίησαν άμεσα, προσαγωγές από τον τόπο της συμπλοκής, με αποτέλεσμα την σύλληψη συνολικά εννέα αλλοδαπών ανδρών, υπηκόων Αφγανιστάν για τη συμπλοκή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών».

Video από τη στιγμή που ο 20χρονος μετανάστης είναι πεσμένος αιμόφυρτος στην είσοδο του Λαδόπουλου. Δίπλα του βρίσκονται σοκαρισμένοι ομοεθνείς του, ενώ έχει φτάσει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο ύψος του νέου λιμένα της πόλης σημειώθηκε συμπλοκή μεταναστών κατά τη διάρκεια της οποία τραυματίστηκε ένας 20χρονος με καταγωγή από το Αφγανιστάν. 

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το βράδυ της Παρασκευής στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», φέροντας βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και από εκεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Οι γιατροί επιχείρησαν ανάνηψη, αλλά ο ασθενής δεν τα κατάφερε και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Πώς ξεκίνησε η συμπλοκή 

Το απόγευμα της Παρασκευής δύο ομάδες μεταναστών, μία από την ΑΒΕΞ και η άλλη από τον Λαδόπουλο, συνεπλάκησαν. Περίπου 80 μετανάστες από το πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου κατευθύνθηκαν προς τον καταυλισμό της ΑΒΕΞ και άρχισε ο πετροπόλεμος.

Οι μετανάστες όμως της ΑΒΕΞ με καταγωγή από το Αφγανιστάν ετοίμαζαν συνέχεια. Αργά το βράδυ της Παρασκευής μια ομάδα περίπου 100 ατόμων «απάντησε» στην μεσημεριανή επίθεση. Εκεί, ξεκίνησε νέος πετροπόλεμος. Πέτρες έπεφταν παντού για ένα περίπου τέταρτο και η «μάχη» έγινε επικίνδυνη. Κατά την άγρια συμπλοκή, τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 20χρονος.

Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ παρενέβησαν άμεσα και μπήκαν στη μέση, σταματώντας την άγρια συμπλοκή.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ στον εσωτερικό χώρο του Λαδόπουλου βρέθηκαν κάλυκες και σφαίρες.

Έπειτα από έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, βρήκαν στο σημείο δύο κάλυκες, τέσσερα φυσίγγια, μία βέργα και πολλές πέτρες.

Διαβάστε επίσης: Αιματηρές συμπλοκές μεταναστών στην Πάτρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης